11 / 05 / 2024

DKY Kartal projesi 220 milyon dolar maliyet ile hayata geçiriliyor!

DKY Kartal projesi 220 milyon dolar maliyet ile hayata geçiriliyor!

Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen Emlak Fuarı MIPIM'e ilk kez ‘DKY İnşaat' markası ile katılan Ali Dumankaya, 327 konuttan oluşacak DKY Kartal ve 200 konuttan oluşacak Kağıthane projelerinin dünya tanıtımını gerçekleştirdi.



Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen Emlak Fuarı MIPIM'e ilk kez ‘DKY İnşaat' markası ile katılan Ali Dumankaya, 327 konuttan oluşacak DKY Kartal ve 200 konuttan oluşacak Kağıthane projelerinin dünya tanıtımını gerçekleştirdi. “Yatırımcılarla yoğun görüşmeler gerçekleştirdik.” diyen Ali Dumankaya, bu sene 4 yeni projeyi tanıtacakları bilgisini verdi.


DKY İnşaat, Fransa'nın Cannes şehrinde 26.sı düzenlenen Emlak Fuarı MIPIM'de DKY Kartal projesinin dünya lansmanını gerçekleştirdi. İlk kez tanıttıkları proje için ön talep toplama sürecini de MIPIM'de başlattıkları bilgisini veren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bu proje için 220 milyon dolar harcayacakları bilgisini verdi. DKY Kartal 6 blokta inşa edilecek ve 327 konuttan oluşacak. 20 bin metrekarelik de ofis alanı bulunacak. M1 Alışveriş Merkezi'nin yanıbaşında inşa edilecek projenin Adalar'a hakim noktada bulunduğu bilgisini veren Dumankaya, “Sırtımız Yakacık'a bakıyor. 25 Mart'ta da projenin Türkiye tanıtımını yapacağız.” dedi. DKY Kartal'ın inşa edileceği arsanın yüzde 38'i Fiba Holding'e aitti. DKY İnşaat, Fiba'nın payını satın almıştı. Arsada payı bulunan bir diğer ortak Metro Properties ile ise hasılat paylaşımı yapacakları bilgisini veren Ali Dumankaya, “Proje, 1+1 konutların yer almayacağı büyük dairelerden oluşacak. Yani aile sitesi kuruyoruz. Ofisin girişi ayrı olacak.” dedi. Bu sene toplamda 4 yeni projeyi satışa çıkaracaklarını açıklayan Ali Dumankaya, seçimden önce tanıtacakları ve ön talep toplama sürecine başladıkları bir diğer projenin Kağıthane'de inşa edileceğini söyledi. Beşler Sucukları'nın sahibinin fabrikasını Silivri'ye taşımasının ardından boşalan arsayı değerlendireceklerini kaydeden Ali Dumankaya, “Burada daha küçük dairelerden oluşan, verimli bir proje geliştireceğiz ve mayıs başında Türkiye tanıtımını yapacağız.” diye konuştu. Kağıthane'deki projede ise 200 civarında konut olacağı bilgisini veren Dumankaya, projenin ruhsat aşamasında olduğunu belirtti. DKY İnşaat, seçimlerden sonra ise Levent'teki Sapphire'in arkasındaki bölgede (Çeliktepe) bir projeyi satışa çıkaracaklarını açıkladı. Bu projede ise 160 daire inşa edileceği öğrenildi. “Bir de Sultanbeyli'de, İstanbul'un belki de en önemli üçüncü caddesi Fatih Caddesi üzerinde ticari değeri yüksek bir projeyi satışa çıkaracağız. Cadde mağazacılığını proje tamamına yayarak geliştireceğimiz bu projenin değerinin de çok yüksek olacağını düşünüyoruz.” dedi. Şirket ayrıca 2016 için de Yeni Sahra'da 240 dönüm arazi üzerinde proje çalışmalarına başladı. Avrupa yakasında iki proje planladıkları bilgisini veren Ali Dumankaya, MIPIM'e ilk kez DKY İnşaat markasıyla katıldıklarını hatırlattı.


Arif Bayraktar-Zaman


Geri Dön