05 / 05 / 2024

DKY Kartal'da tüm evler deniz manzaralı!

DKY Kartal'da tüm evler deniz manzaralı!

İBRAHİM Dumankaya Holding çatısı altında faaliyetini sürdüren DKY İnşaat yeni gayrimenkul projesi için Kartal’ı seçti. Projede 331 konut ve 23 bin metrekare ofis bloğu yer alacak



Şirket, 21 bin 600 metrekare arazi üzerinde inşa edecekleri DKY Kartal arsasının yüzde 38’ini Fiba Holding’den satın aldı. Kalan bölüm için Metro Properties ile hasılat paylaşımı modeliyle anlaşan şirket, yeni yatırımından 220 milyon dolar ciro bekliyor.  331 konut ve 23 bin metrekare ofis bloğu yer alacak projede 7 bin 500 metrekarelik Metro Cash & Carry de yer alacak. Daire teslimlerinin ise Aralık 2017’de yapılması planlanıyor. Projede zeminden en üst noktaya kadar tüm evlerin Adalar manzaralı olacağını söyleyen DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya,”Kot farkı nedeniyle projemizde tüm evler deniz manzarasına sahip olacak” dedi. Projede 7 dönüm park olacağını belirten Ali Dumankaya, “Resmi satışlar başlamadan önce 1000 ön talep aldık“ dedi. Kartal’ın 4 milyon metrekarelik kentsel dönüşüm alanı ile dikkat çektiğini belirten Dumankaya, ilçenin Anadolu yakasının merkezi haline geldiğini ifade etti. DKY Kartal’da büyüklükleri 98 metrekare ile 320 metrekare arasında değişen konut seçenekleri yer aldığını belirten DKY İnşaat Müdürü Tevfik Türel, “ Projede 1 yerine 1.5 salon yapıyoruz. Her dairede açılır kapanır bir balkon olacak” dedi. Türel, evlerin  metrekare satış fiyatının 3 bin 800 lira ile 5 bin 700 lira arasında değiştiğini söyledi.


Kartal’da toplandılar

İstanbul Kartal’da gayrimenkul projesi üreten inşaat şirketleri ‘Kartal Platformu’ adı altında toplandı. Geçen yıl konut satışlarında durgun bir dönem yaşayan Kartal bölgesinin bu yıl atağa geçtiğini belirten Ali Dumankaya, Kartal Platformu’nun bölgeyi yurtiçinde ve yurtdışında tanıtacak çalışmalar yapacağını dile getirdi.


Gülistan Alagöz-Hürriyet


Geri Dön