29 / 04 / 2024

Doğa Beton kentsel dönüşüm bekliyor!

Doğa Beton kentsel dönüşüm bekliyor!

Geçen yılı yüzde 7 büyüme ile kapatan Doğa Beton, kamu yatırımlarını yakın markaja aldı. İnşaat sektöründe yaşanan durgunluğu kamu yatırımlarıyla aşmayı planlayan firma, kentsel dönüşüme yönelik çalışmaların başlamasını bekliyor.



Yıllık 300 bin metreküp beton üretim kapasitesine sahip Faaliyete 2011 yılında başladıklarını anlatan Doğa Beton Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltık, çalışmalarını toplam 11 bin 500 metrekarelik alanda yürüttüklerini söyledi.


Saltık, yıllık yaklaşık 300 bin metreküp beton üretim kapasitesine sahip olduklarını vurguladı. Mersin'de altyapıda ciddi sorunlar bulunmasına karşın konut inşaatlarının kamu yatırımları ve sanayi yatırımlarının önünde gittiğini anlatan Saltık, geçen yıl firma olarak yüzde 7 civarında büyüdüklerini belirterek, "Bu büyümede kentteki devlet hastanesi inşaatını yılın son çeyreğinde almış olmamızın önemli bir rolü bulunuyor.Bunun dışında yeni kamu yatırımları yapılacağını görüyoruz. Ayrıca 2015-2016'da kentsel dönüşüm projelerinin de sektöre hareket getireceğine inanıyorum" dedi. Sektöre ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Saltık, Mersin'de inşaat sektöründe ağırlıklı olarak C25/30 betonların tercih edildiğini anlattı. Her geçen yıl kalitenin yukarı doğru çekildiğini, son dönemlerde C30/37 kalite betonların tercih edilmeye başlandığını aktaran Metin Saltık, özetle şunları söyledi: "Mersin kalite anlamında İstanbul'un 7-8 yıl gerisinden geliyor. İstanbul'da C60'lar konuşuluyor. Bölgemizde de artık yüksek sınıf betonlara ve yüksek sanayi sistemlerine hızla geçilmesini bekliyoruz. 

İstanbul'da 60-80 katlı iş merkezleri yapılıyor. Bu nedenle Mersin'de de yüksek katlı projeler başladı."


Güney


Geri Dön