27 / 04 / 2024

Doğa Gayrimenkul Dragos projesini satışa hazırlıyor!

Doğa Gayrimenkul Dragos projesini satışa hazırlıyor!

İstanbulda Sarıyer ve Göktürkte aldığı yeni arsalarda lüks konut inşa etme kararı alan şirket; 313 daireden oluşan, Maltepenin sahile en yakın 3üncü projesini Dragosta satışa çıkarmaya hazırlanıyor



2001 yılında gayrimenkul sektörüne adım attıktan sonra 10 senelik dönemde başta Göktürk olmak üzere inşaat sektöründe Göktürk ağırlıklı olmak üzere Doğa Country, Feriloft ve Meşepark gibi butik 9 projeye imza atan Doğa Gayrimenkul, 2011 yılında çalışmalarına hız vererek İstanbulda farklı noktalarda yer almayı planlarını sürdürüyor. İstanbulda Sarıyer ve Göktürkte aldığı yeni arsalarda lüks konut inşa etme kararı alan şirket; 313 daireden oluşan, Maltepenin sahile en yakın 3üncü projesini Dragosta satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketin bir diğer hedefi de turizmcilik alanında. Firma Girnede 22-120 dairelik 3 site ile Kıbrısın sosyal alanlı ilk rezidans projelerine imza atacak.

Yıl içinde Feriloft projesinin A ve B blok lansmanlarını yapan Doğa Gayrimenkul, beklentilerinin yüzde 10 altında kalmasına rağmen projelerini büyük bir titizlikle devam ettiriyor. Firma, ayrıca Doğa Gayrimenkul olarak Petek İnşaat iştiraki ile birde Belvue projesi geliştirecek.

Şişlide Feriloft ve Göktürkte Doğa Teras Evleri projelerinin satışını sürdüren şirket, 60 milyon TL yatırımla Dragosta Maltepe sahiline en yakın üçüncü projeyi satışa çıkaracak. Seçimlerin ardından inşaat sektöründe yatırımların artacağını, kendilerinin de bu kapsamda hazırlık yaptıklarını söyleyen Doğa Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ari Duek, Dragostaki projenin sade ve yaşanılabilir lüks bir apartman konseptiyle tasarlandığına dikkati çekti.
İnşaatları bir süredir devam eden Feriloft ve Doğa Teras projelerinden başka Dragosta yeni bir projeye başladıklarını dile getiren Doğa Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ari Duek, proje hakkında detaylı bilgi verdi.  250 konutluk projenin 6 katlı düzlemsel bir kütleden çıkacağını belirten Duek, Burada farkılı bir mimari tarz geliştiriyoruz. 35 kat olması öngörülen rezidans kulesi deniz ve adalar manzarasına hakim olacak. Toplam 9 bin 389 metrekare ve 38 bin metrekare inşaat alanına sahip projemizde fark yaratmak için çalışıyoruz dedi. 

 LAPİS DOĞAYI KURACAK
Duek, 15 dönümde 26, 16 ve 5 katlı, kat bahçeli, denize 2 km uzaklıkta 3 bloğun yer alacağı projede 313 daire olacak. 5 katlı bloğun en üst katında havuz, en yüksek bloğunun 16ncı katında sosyal tesis, kapalı otopark bulunacak diye konuştu. Duek, 24 ayda teslim edilecek projenin lansmanını Eylülde yapacağız. Yüzde 10unu yatırımcıya, yüzde 10u portföyümüzdeki müşterilere Haziranda ön satışla sunacağız dedi.

Kıbrısta Selim Hamamcıoğlu ile ortak oldukları Lapis şirketi ile 150 villa, 80 apartmanı içeren 6 projeye imza attıklarını kaydeden Duek, hisseleri devralıp şirketin adını Lapis Doğa olarak değiştirerek Girnede 3 proje başlatacaklarını açıkladı. Duek, 22 ve 120 daire arasında tasarlanacak bu projelerin ülkenin kapalı otoparkı, sosyal tesisleri olan ilk rezidans projeleri olacağını vurguladı. Duek, şöyle devam etti: Sarıyer Maden bölgesinde, 5 dönüm bir arsayla prensipte anlaştık, İstinyede 2 yıl sonra başlamak üzere 6 dönüm arsa aldık. Göktürkte 1600 metrekare bir arsada Teras benzeri bir proje geliştireceğiz.

GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROJELER DEĞERLENİYOR

Projelerinde 20 farklı daire tipiyle fonksiyonellik ve insanların birbiriyle iletişim kurabilmelerine önem verdiklerini söyleyen Ari Duek, tamamlanan projelerinin yüzde 50 prim sağladığını kaydetti.

İNŞAATI DEVAM EDEN PROJELER

FERİLOFT

Feriköy'de Doğa Gayrimenkul tarafından inşa edilen Feriloft projesinde satışlar devam ederken Feriloft projesi içerisinde B Blokta alanları 56 metrekare ile 103 metrekare arasında değişen 5 konut kaldı. C ve D bloklarında da yaşamın başladığı projenin A1 ve A2 bloklarının ise temelleri atıldı. Temelleri atılan blokların kaba inşaatı Ağustos 2011'de bitecek.
260 bin TL'den başlayan fiyatlar ile satışa sunulan Feriloft projesi içerisinde cafe-restaurant, kapalı yüzme havuzu, jakuzi, sauna, masaj odası ve fitness salonu yer alıyor. Konutlarda mutfak dolapları, ocak, fırın, davlumbaz, bulaşık makinesi, tüm döşeme kaplamalar, klima, vitrifiye, armatür ve banyo dolapları, daire içinde kullanılacak ince inşaat malzemeleri renk ve çeşit olarak sunularak ev sahibinin zevkine göre döşeniyor.

DOĞA TERAS EVLERİ

Doğa Gayrimenkul ve Ena Gayrimenkul ortaklığıyla Göktürk Kemerburgaz'da hayata geçirilen Doğa Teras Evleri 2012 yılının Mart ayında teslim edilecek. Yapımına 2010 yılının Haziran ayında başlanan Doğa Teras Evleri'ne Beyaz Atölye Mimarlık'ın tasarladı. Projenin uygulamasını Ena Gayrimenkul, denetimi ve satışını Doğa Gayrimenkul üstlendi. A ve B blok olmak üzere toplamda 63 konuttan meydana gelen Doğa Teras Evleri'nde şu an satışı devam eden 32 konut bulunuyor. Projede, 58 metrekare ile 203 metrekare arasında değişen konutlar mevcut. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipleri bulunan proje 2 bloktan meydana geliyor.

Doğa Teras Evlerinin B Blok çatısında yer alacak olan sosyal alanda, kafe-bar ve infinity açık havuz, A Blokta ise yaşam alanı (televizyon-kafe bölümü), fitness salonu, pilates,sauna ve yoga salonu, bay ve bayan soyunma odaları yer alıyor.
Doğa Teras Evleri'nde her konuta 3 metrekare depo alanı ve 1 araçlık otopark yeri veriliyor. Proje içerisinde oyun odası, fitness, pilates, sauna, kapalı ve açık çocuk oyun parkı ve yoga salonu, bay ve bayan soyunma odaları, cafe-bar ve infinity açık havuz yer alıyor. Konutlarda, mutfak dolapları, ocak, fırın, davlumbaz, tüm döşeme kaplamalar, vitrifiye, armatür, banyo dolapları, vb. bir takım gereçler mevcut.

ARİ DUEKİN 2011 ÖNGÖRÜLERİ

Seçimlere girerken satışların düştüğüne dikkat çeken Ari Duek, Ancak seçim sonuçlarının beklediğimiz gibi olması ve ekonomimizin güçlü olmasıyla birlikte Avrupa ve Amerikada ekonomik problemlerin yaşanması Türkiyeye pozitif yansıyacaktır diyerek konut sektörünün geleceğinden ne kadar umutlu olduğunu dile getirdi.

DOĞA GAYRİMENKUL HAKKINDA

2001 yılında sektöre adım atan Doğa Gayrimenkul 10 senelik dönemde başta Göktürk olmak üzere farklı noktalarda butik projelere imza attı. İlk olarak IDE İş Merkezi ile başlayan çalışmalar Göktürkte butik konut projeleri ile devam etti. Göktürk bölgesinde Selenium Country, Doğa Country, Meşe Park, Doğa 77 projeleri ile birçok aileyi ev sahibi yaptı. Daha sonra Göktürk bölgesinden çıkarak Emirgan, Feriköy ve hatta Bodruma uzandı,  farklı projelere imza attı. Feriköyde Feriloft, Emirganda Emirgan Evleri ve Bodrumda Hanımeli Evleri  ile yola devam etti. 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön