27 / 04 / 2024

Doğa Koleji'nde kriz çözülemedi!

Doğa Koleji'nde kriz çözülemedi!

Yüzlerce öğretmenin maaşını alamadığı, binlerce öğrencinin eğitim hayatının kesintiye uğradığı Doğa Koleji'nde kriz yine çözülemedi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Doğa Koleji'ni satın alabilmek için kendi bünyesinde üçüncü bir vakıf kurduğu öğrenildi... 



Ülke genelinde yaklaşık 45 bin öğrencinin eğitim gördüğü ve yüzlerce öğretmenin maaşını alamadığı Doğa Koleji'nde kriz yine çözülemedi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) koleji satın alabilmek için kendi bünyesinde bir vakıf kurduğu ortaya çıktı. İTÜ Eğitim Vakfı adlı yeni vakfın kuruluş çalışması bitmediği için kolejin resmi satışı da yapılamadı.

Sözcü gazetesinden Sultan Uçar'ın haberine göre, İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bağlı okulları bünyesinde barındıran İTÜ Geliştirme Vakfı ile kantin, sosyal tesis ve dergi satışıyla yıl sonu bütçesini zar zor zarar etmeden kapatabilen İTÜ Vakfı'ndan sonra bir vakıf daha Doğa Koleji'ni satın almak için topa girdi.

İTÜ koleji satın almak için yeni bir vakıf kurdu. Kurulan yeni vakfın bütçesinin ne kadar olacağı ve yönetim kurulunun kimlerden oluşacağı ise açıklanmadı.

İTÜ Rektörü Mehmet Karaca'nın, Doğa Koleji'ni 800 milyon liralık teklifle İTÜ Vakfı'nca satın aldığı yönünde üç hafta önce yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

TAAHHÜT EDİLEN ÖDEME YAPILMADI

Sözcü gazetesi, İTÜ Vakfı’nın bu koleji satın almasının imkansız olduğunu, kasasında yıl sonu itibariyle tek kuruş parası olmadığını belirtmiş; 2020 senesi bütçe planlamasında 550 bin lira gelir elde etmeyi, bunun da 100 bin lirasını bir sonraki yıla aktarmayı planladığını gündeme getirmişti.

19 Aralık 2019’da açıklama yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, satın alma süreciyle ilgili olarak; müzakere sürecinin İTÜ Vakfı ve Doğa Koleji arasında devam ettiğini aktarmıştı. Ancak aradan geçen üç haftada kamuoyuna satış sözleşmesi açıklanmadı ve satıştan sonra ilk ödeme kalemi olarak taahhüt edilen öğretmen maaşlarının ödemesi de yapılmadı.

YÖNETİM KURULU AÇIKLANMIYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi, satış süreciyle ilgili sessizliğini korurken aynı zamanda başkanlığını İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yapacağı İTÜ Eğitim Vakfı adıyla üçüncü bir vakıf kurulduğu gündeme geldi. Yönetim Kurulu üyelerinin kim olacağı ise kamuoyuyla paylaşılmıyor.

DÖRT AYDIR MAAŞ ALAMIYORLAR

Doğa Koleji'nde şu an 45 bin öğrenci eğitim alıyor. İstanbul başta olmak üzere 15 şehirdeki 214 şubede mali sıkıntı var. 6 bin öğretmenin ise dört aydır maaşları ödenmiyor. Öğretmenlerin, 17 Ocak cuma günü öğrencilerin karnelerini alana kadar sorun çıkarmadan ders yapacakları öğrenildi. Öğretmenler, 18 Ocak cumartesi günü Doğa Koleji Genel Müdürlüğü önünde, yarıyıl tatiliyle beraber, protesto eylemlerine yeniden başlayacak.

Doğa Koleji'nde son durum: Veliler tepki gösterdi!

Doğa Koleji’nde yılan hikayesine dönen ücretler!

Doğa Koleji'nin satış sürecinin tüm ayrıntıları!


 


Geri Dön