27 / 04 / 2024

Doğa Koleji'nde son durum!

Doğa Koleji'nde son durum!

Doğa Koleji’nde yaşanan sıkıntıların ardından İTÜ Vakfı ile görüşmelerin dün tamamlandığı ve imzaların Milli Eğitim Bakanlığı’na kısa sürede gönderileceği öğrenildi.



Ümraniye’de Vakıfbank Genel Müdürlüğü’nde toplanan taraflar önceki akşam 22.00 sıralarında anlaşma imzaladı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplantıya Doğa Koleji adına Genel Müdür Ali Rıza Lüle, İTÜ Vakfı adına Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Vakıfbank ile Denizbank yetkilileri katılım gösterdi. Uzun süre devam eden görüşmelerin ardından taraflar protokol anlaşması üzerinden tek tek incelemelerde bulunup, maddelerde prensip olarak anlaştı. Tarafların hukuk ve finans bölümlerinde yetkilendirdikleri kişiler de dün buluşarak detaylı incelemeler gerçekleştirdi.

İMZALANIR İMZALANMAZ ÖĞRETMENLERE MAAŞ

Satış sürecinin en kritik safhası atlatıldığının ardından zaman içerisinde çok da uzun boyunca devam etmeyecek. Bunun için Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu bu kararı Yönetim Kurulu’na göndererek, onların onayını aldıktan sonra noterde devir işlemleri başlayacak. Aynı işlemi İTÜ Vakfı adına Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca kendi yönetim kurulundan alış işlemi için karar verilecek. Her iki tarafın da yetkilendirdiği isimler bu süreci düzenleyecek. Anlaşmaya göre kritik öneme sahip ön protokol anlaşması imzalanır imzalanmaz aylar boyunca ücretlerini alamayan öğretmenlere maaşları verilecek. Taraflar bu konuyla ilgili hemfikir.

BAKANLIK ONAYIYLA DEVİR TAMAMLANACAK

Devir ve alış işlemleri için noter onayı sonrasında okulların kira sözleşmesi, çalışanların sözleşme örnekleri ve diğer belgelerle Milli Eğitim Bakanlığı’na gidilecek. Bakanlığın onayıyla devir işlemi yapılacak. İşlemlerden sonra gelecek haftaya kadar tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, tarafların anlaşmasının ardından şimdi önlerine gelecek dosyayı hızla işleme koyarak, öğretmen ve öğrencilere nefes aldıracak. Sürecin birkaç gün içerisinde tamamlanması amaçlanıyor.

İTÜ'den son dakika Doğa Koleji açıklaması!

İTÜ Doğa Kolejini nasıl alacak?


Geri Dön