Kent Haberleri

Doğal gaz faturası kabarık gelenlerin başına talih kuşu kondu! Son başvuru tarihi 31 Mayıs!

Son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen doğal gaz faturalarıyla ilgili gelişmeler meydana gelmeye devam ederken doğal gaz faturası ödeyen milyonlarca yurttaşı yakından ilgilendiren çok önemli gelişme yaşandı. Son yıllarda artan enflasyon ve hayat pahalılığına faturaların da eklenmesi ile beraber insanların omzuna binen yük her geçen gün artıyor

Doğal gazın günden güne zamlanmasıyla birlikte doğal gaz faturası ödeyen milyonlarca vatandaş kara kara ay sonunu düşünmeye başlarken yüksek fiyatlar nedeniyle gelen kabarık doğal gaz faturasına vatandaşlar isyan ediyor. Son yıllarda artan enflasyon ve hayat pahalılığına faturaların da eklenmesi ile beraber insanların omzuna binen yük her geçen gün artıyor.

Doğal gaz faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için yeni gelişmeler ile birlikte bazı kolaylıklar sağlanacak. İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ) doğal gaz faturalarına ilişkin flaş bir açıklama yaptı. İGDAŞ, doğal gaz faturasını ödemekte zorluk yaşayanlar için duyurdukları gelişmenin ayrıntılarını paylaştı.

İGDAŞ, yaptığı duyuru kapsamında yurttaşların doğal gaz faturalarını ödemesi konusunda kolaylık sağlayacağını ve bu kapsamda, fatura ödemeden önce başvuru yapılması gerektiğini ifade etti.

İşte detaylar..

ÖDEME KOLAYLIĞINDAN NASIL FAYDALANILIR?

İGDAŞ, yapılan açıklama kapsamında yurttaşların doğal gaz faturalarını daha kolay ödeyebilmesi konusunda önemli bir açıklamada bulundu. 16 banka ile masaya oturma fikri sonucunda ortak alınan karara vardıklarını belirten İGDAŞ, kararın detaylarını paylaştı.

İGDAŞ tarafından yapılan açıklama kapsamında, doğal gaz faturalarının kolay bir şekilde ödenmesi konusunda tek çekim işlemlerde vade farkı olmadan taksit yapılacağı bilgisini verdi.

FATURA ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLAYAN BANKALAR

İGDAŞ’ın duyurduğu kampanyaya son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2023 olduğunun altı çizildi. İGDAŞ ile bankalar arasında yapılan anlaşma kapsamında, bankaların yapacağı taksit tutarları da netleşirken, söz konusu kampanya kapsamında taksit tutarları şöyle oldu:

ŞOK’ta bayrama özel indirimler! Sebze koruyucu mat 20 TL, servis tabağı 50 TL, 2’li optikli kare tepsi 110 TL...

BİM’de yüzlerce indirim bir güne sığdı! Buzluk termos 300 TL, termo izolasyonlu çanta 135 TL,kayık tabak 27,50 TL...

Ziraat Bankası müşterilerine 3 bin TL bayram harçlığı! Bu parayı hemen alın!