Genel

Doğalgaz akışı 3 gün boyunca kesilecek! Son dakika haberi az önce geldi

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesinin bakımı nedeniyle 31 Ağustos’tan itibaren 3 günlüğüne doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı. Rus enerji şirketi Gazprom ise bu kaynak hakkında önemli bir duyuruda bulundu

Doğalgaz şu sıralar dünya için en önemli enerji kaynaklarının başıdan geliyor. Rus enerji şirketi Gazprom ise bu kaynak hakkında önemli bir duyuruda bulundu. 

Gazprom’dan yapılan açıklamada, Portovaya kompresör istasyonundaki tek gaz kompresör ünitesinin, planlanmış teknik bakım ve onarım çalışmaları olduğu belirtildi.

Mevcut bakım sözleşmesi kapsamında onarım çalışmalarının Siemens uzmanlarıyla ortaklaşa gerçekleştirileceği aktarılan açıklamada, "31 Ağustos-2 Eylül'deki teknik bakım için Kuzey Akım boru hattı üzerinden doğalgaz sevkiyatı 3 gün süreyle askıya alınacaktır." ifadelerine yer verildi.

İşin tamamlanması ve ünitede teknik arızalarının olmaması durumunda, gaz sevkiyatının günlük 33 milyon metreküp seviyesine geri yükleneceği kaydedildi.

GAZPROM NEDİR?

Gazprom (bazen Gasprom; Rusça: Газпром, Rusça: газовая промышленность isminin kısatlması), Rusya'nın en büyük şirketi ve Dünya'nın en fazla doğal gaz çıkaran kuruluşudur.

2011 yılında 513 milyar metreküp doğal gaz üretimi gerçekleştiren şirket, 44,6 milyar dolar kâr etmiştir. Avrupa ülkelerinde pazar payı %27'dir. Bu pazar payıyla 150 milyar metreküp doğal gaz satmıştır.[1]

Gazprom başkanı Dimitri Medvedev'in tahminlerine göre 2017 itibarıyla Gazprom'un hisse değeri dörde katlanıp bir trilyon dolara ulaşacak ve bu da onu Dünya'nın en büyük şirketi yapacaktır. FC Schalke 04 ve FK Zenit adlı kulüplerin sponsorudur.