Ekonomi

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! Başvuran PTT'den 450-1150 TL desteğini kapıyor! İşte başvuru ekranı

Kış mevsimin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar doğalgaz desteğinin detaylarını araştırmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın doğalgaz devlet desteğine ilişkin açıklamasının ardından konu tekrardan gündeme geldi. Peki doğalgaz desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...Vatandaşlara 450 TL ile 1150 TL arasında ek gelir sağlayacak olan Doğalgaz desteği yardımı başvuruları e-devlet üzerinden alınmaya başladı

Doğalgaz yardımı desteği konusu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın açıklamasının ardından gündeme geldi. Vatandaşlara 450 TL ile 1150 TL arasında ek gelir sağlayacak olan Doğalgaz desteği yardımı başvuruları e-devlet üzerinden alınmaya başladı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğalgaz Tüketim Desteği yardımı başvurularının başladığını açıkladı. Dar gelirli hanelere yönelik olarak sürdürülen destek ödemeleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplara aktarılıyor. Maddi destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar " 450 TL - 1150 TL doğalgaz desteği yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır, başvuru şartları neler?" sorularının yanıtını merak ediyor. İşte merak edilen soruların yanıtı...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DOĞALGAZ DESTEĞİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu destek peketine ilişkin, "Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır." diyerek  "Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz" açıklamasını yaptı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dar gelirli olan, doğal gaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede yaşayan ve doğal gaz abonesi bütün vatandaşların destekten faydalanabildiğini aktararak, tutarın yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişeceğini duyurdu. 

Bakan Yanık; "Ödemesini yaptığımız ilk taksit tutarı bölgelerin mevsimsel durumuna göre 225 TL ile 575 TL arasında değişecek." ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğalgaz yardımı başvurularının 5 Eylül 2022 tarihi itibariyle başladığını açıkladı. Peki başvuru şartları ne oldu? Başvurular nereden nasıl yapılacak? İşte yanıtı...

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne 'https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresinden başvurular gerçekleştirilecek.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Doğalgaz desteği ödemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağını belirtildi. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanacak.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğalgaz tüketim desteği için geçen yıl belirlenen koşullar ve nereden başvurulacağı bilgisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şu açıklamalar yapmıştı. Bu yılda bu şartların geçerli olacağı öngörülüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geçen sene yaptığı yazılı açıklamada, Doğalgaz Tüketim Desteği'ne başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağını belirterek, "Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek" demişti.

DOĞALGAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğal gaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceği önceki dönemde açıklanmıştı.

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede oturan ve doğalgaz aboneliği olan herkesin destekten yararlanabileceğini kaydeden Bakan Yanık, "Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet üzerinden yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak" demişti.

Bakan Yanık ayrıca sağlık raporu olan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdürenlere belirlenen destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacaklarını söylemişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık geçen sene doğal gaz yardımı için 216 bin kişinin başvurduğunu kaydetmişti. 

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

Altında olacaklar tek tek açıklandı! 3 ay sonraki rakamı duyan inanamadı! 1 gram bile altını olanlar hemen siz de bakın!

BİM'de bugün neler indirimde? BİM Cuma aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! İşte BİM 9 Eylül 2022 fiyat listesi...