Kent Haberleri

Doğalgaz destek parası yattı mı? 2500 TL fatura destek başvuruları nereden, nasıl yapılır?

Aralık ayı doğalgaz destek ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Peki, Doğalgaz destek parası yattı mı? 2500 TL fatura destek başvuruları nereden, nasıl yapılır?  

Doğalgaz desteğinden faydalanan vatandaşlar destek parası hesaplara ne zaman yatacak, ödenecek? Doğalgaz fatura destek başvuruları nereden, nasıl yapılır? sorularına yanıt arıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara 900-2500 lira arasında verilen maddi destek için başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. Son düzenleme ile kiracıların da yararlanabildiği doğalgaz desteği ödemeleri, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. 3 milyar lira bütçe ile hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği, başvuru koşulları sağlayan hanelere yapılan incelemeler neticesinde verilecek. Başvuruları onaylanan kişiler PTT’ye gidip faturalarını götürdükleri zaman ödemelerini alabilecekler.  Doğalgaz desteği, 900 lira ile 2 bin 500 TL arasında olacak şekilde arttırılmıştı. Peki, Doğalgaz destek parası yattı mı? 2500 TL fatura destek başvuruları nereden, nasıl yapılır?

DOĞALGAZ DESTEĞİ HESAPLARA NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemi ödemeleri kasım ayında başlamıştı.

Kış dönemine yönelik başvuruların, e-Devlet sistemi üzerinden 5 Eylül itibarıyla alınmaya başladığını bildiren Bakan Yanık, "Başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca hak sahipliği onaylanan 336.000 hanemize toplam 271,7 milyon liralık destek verdik" demişti.

Ödemeler başvurusu onaylanan hanelere sağlanıyor. Aralık ödemelerinin de bu hafta yapılması tahmin ediliyor. Konuyla ilgili açıklamalara haberlerimiz güncellenecektir.

DOĞALGAZ YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

"Doğal Gaz Tüketim Desteği" programından hanelerin faydalanabilmesi için, başvuru sahibinin;

Yeni yıl zamlı burs miktarı belli oldu! KYK kredi ve burs ödemeleri ne kadar? Lisans, önlisans kredi ve burs tutarı

1250 TL Aile Destek Paketi parası ne zaman yatacak? Aile sosyal yardım yeni ay ödemeleri yattı mı?