Ekonomi

Doğalgaz faturasında ismi olanlar dikkat! 1.150 liralık destek ödemesi almak için!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca vatandaş tarafından merakla beklenen elektrik ve doğal gaz destek ödemeleri ile ilgili açıklama yaptıktan sonra detaylar netleşti...  Doğalgaz faturasında adı geçen 4 milyon haneyeyi kapsayan destek ödemeleri ile ilgili açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen elektrik ve doğal gaz destek ödemeleri ile ilgili açıklama yaptıktan sonra detaylar netleşti.  Doğalgaz faturasında adı geçen 4 milyon haneyeyi kapsayan destek ödemeleri ile ilgili açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

KİMLER YARARLANACAK?

Egehaber'in aktardığına göre; doğalgaz destek ödemelerinden kimlerin yararlanacağı merak ediliyor. Her destek ödemesinde olduğu gibi bu destekte de gelir durumuna bakılacak. Örnek vermek gerekirse; Kömür yardımında hanede kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin (1.417 lira) 1/3'ünden az olup olmadığına bakılıyor. Yani açıkça belirtmek gerekirse hanede 4 kişi yaşıyorsa ve haneye giren para 5 bin 670 TL'nin altındaysa bu yardım yapılıyor. Söz konusu bu kriterlerin doğalgaz için de geçerli olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

İhtiyaç sahipleri aile destek ödemelerinin ne zaman verileceğini merak ediyor. Peki doğal gaz destek ödemeleri ne zaman yapılacak? 

 

İLK ÖDEME MART AYINDA YAPILACAK

Açıklanan resmi verilere göre, destek ödemeleri kış mevsimi boyunca 6 aylık şekilde verilecek. Ödemeler, iki eşit taksit ile hane halklarına yapılacak. Söz konusu ödemeler mart ve ekim ayında verilmesi kararlaştırıldı. Ödeme, hak sahibi kişinin PTT Kartı’na yatırılacak. Böylece doğrudan direkt destekten faydalanacak kişinin hesabına geçecek. Kişi faturasını PTT'ye götürerek ödemesini geri alabilecek.
 

450 İLE 1150 LİRA ARASINDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın konuyla ilgili olarak yaptığı resmi açıklamaya göre;  Isıl haritaya bağlı olarak hane başına ödeme yapılacaktır. Çünkü Erzurum'da ısınma ihtiyacı ile Ege'de ısınma ihtiyacı aynı değil. Buna göre; Hane başına 450 lira ile 1.150 lira arasında destek sağlanacak. Yılda toplam 3 milyar lira destek öngörülüyor.


 

Doğalgaz fatura desteği ile ilgili flaş gelişme! 1.150 lira hesaplara yatacak!

Doğalgaz faturanız 150 TL üzerinde geliyorsa dikkat! 3 taksit yapılacak!

Doğalgaz faturalarına 1.150 TL destek müjdesi!

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl, nereye yapılır?

Dolar ve euroda son rakamlar!

Kripto paralar çakılıyor: Bitcoin bir ayda 470 milyar dolar eridi!

Beklenen düşüş geliyor! Yatırımcılar zarar edeceksiniz!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?