Genel

Doğalgaz faturasını düşürmenin 12 altın kuralı! İşte detaylar!

Doğalgaz faturası, kış aylarının gelmesi ile başınızı arıtan bir dert olmasın! İşte basit ve etkili doğalgaz faturasını indirmenin püf noktaları!Basit bazı önlemler ile birlikte önemli miktarda enerji tasarrufu yapabilirsiniz

Doğalgaz konusunda enerji tasarrufu sağlamak elinizde. Basit bazı önlemler ile birlikte önemli miktarda enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Posta'dan Özlem Denizmen doğal gaz faturasını azaltıp bütçenizi rahatlatacak 12 önlemi anlattı. İşte o önlemler…

Sabah uyandığınız zaman perdeleri açın, ve evinizde güneşin doğuşundan batışına kadar yaydığı ısıdan maksimum fayda elde edebilirsiniz.

Kanepenizi ve sandalyelerinizi radyatörün önüne koymayın, kapanmasın. Kanepe ile radyatör önü aralık bırakacak şekilde yerleştirin.

Gün boyunca kombinin derecesini aynı ayarda tutmak yerine, gündüz güneş ışınları evinizi geceye göre daha fazla ısıtacağı için kombiyi birkaç derece kısabilirsiniz.

Kombinizin bakımını yılda bir kez, özellikle kış aylarına girmeden önce yaptırmanızda da yarar var.

Evi havalandırırken pencereleri minimum süre açık tutarak doğalgazı ziyan etmezsiniz.  

Komşuları ikna ederek, birlikte yaptırın. Yalıtımı kötü çatı ve duvarlar, önemli bir enerji israfına neden olabilir. Bu nedenle yalıtım önemli bir yoldur.

Isınmanın en etkili yollarından biri kapı aralıklarına yalıtım bandı çekmek. “Fıss” diye alttan ve yanlardan gelen tüm soğukları kapatıyor.

Pencerelerin etrafına da kolayca yapıştırılan hava geçirmez şeritler, önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlar.

Pencerelerin çift cam olması sıcak soğuk hava dengesini sağlamakta iyi bir tercihtir ve uzun vadede tasarrufa katkı sunmaktadır.

Ağırlıklı olarak bulunduğunuz bir odadaki ısıtmayla gün içinde pek de girmediğiniz ya da kullanmadığınız bir odanın ısısını farklı ayarlayıp, tasarruf sağlarsınız. Isıyı kontrol etmek için de bir termostat kullanabilir veya sık sık kullanmadığınız odalarda ısıtmayı azaltmak için termostatik radyatör valfleri kullanabilirsiniz.

Isıtmadığınız odaların kapılarını kapalı tutabilirsiniz. Kapıları kapatmak, sıcak havanın belirlenen alanda kalmasını sağlamaktadır ve bu şekilde soğuk hava yayılmaz.

Asgari ücret zammı domino etkisi yaratacak! O ödemelerde zamdan nasibini alacak! İşte detaylar!

Akaryakıtta son durum ne! İşte 15 Aralık Perşembe güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

KYK burs şuan ne kadar? KYK öğrenim kredisi kaç ay veriliyor?