22 / 05 / 2024

Doğalgaz kullananlar hemen baksın! Yeni döneme girildi!

Doğalgaz kullananlar hemen baksın! Yeni döneme girildi!

Doğalgazın ne zaman ücretsiz olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki doğalgaz ne zaman ücretsiz olacak? İşte detaylar!



Karadeniz gazı vatandaşlara umut ışığı oldu. Su ve mutfakta kullanılan doğalgaz bir yıl boyunca ücretsiz olacağı belirtildi. Karadeniz'de bulunan doğalgazın ülkemizin doğalgaz tüketiminin yüzde 30'unu karşılayacağı düşünülüyor. Yapılan açıklamalar kapsamında doğalgazın ne zaman ücretsiz olacağı tarih sorgulanıyor.

DOĞALGAZ NE ZAMAN BEDAVA OLACAK?

20 milyona yakın doğalgaz abonesi sabırla bekliyor. Evlerde kullanılmakta olan doğalgazın 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturaların 0 TL olacağı belirtildi. Belirtilen tarihten sonra gelen ilk faturanın bedava olacağı söyledi. Önümüzdeki yıl Nisan ayına kadar ise 12 ay süre ile 25 metreküp doğalgazın ücretsiz verileceği aktarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konutlarda ilk bir ay tamamı ücretsiz, bir yıl mutfak ve sıcak su kullanımındaki 25 metreküplük doğalgazı ücretsiz vereceğiz" sözleri ile bu müjdeyi duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, "Bugün gazımızı tesise getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş bulunacağız. Hemen hemen pek çok kişiyi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" sözleri ile ifade etti.

25 METREKÜP DOĞALGAZ NE KADAR?

Her konutta aylık oranda 25 metreküp doğalgaz giderinin devlet tarafından karşılanacak. Karadeniz gazının kullanılmaya başlanması ile de evlerdeki doğalgaz tüketimi de ucuzlaması öngörülüyor. Mutfakta kullanılan tüketim miktarı ücretsiz olarak kullanılabilecek. Bunun da yaklaşık olarak 25 metreküpe denk gelmesi beklenmektedir.

30 YILLIK DOĞALGAZ BULUNMUŞ OLDU!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de binbir emek ile bulunan gazın evlerdeki 30 yıllık doğalgazı karşılamaya yeteceğine dile getirdi. Proje ile birlikte Tam kapasite sisteme doğalgaz verilmeye başlandığını dile getiren Bakan Dönmez, Türkiye'nin toplam tüketiminin yüzde 30'unu karşılayabilecek bir doğalgaz olduğunu aktarmış oldu. Karadeniz'de bulunan doğalgazın Türkiye'deki dışa bağımlılığı azaltma hususunda önemli bir nokta olduğu belirtildi. Doğalgazın 1 trilyon dolarlık değere sahip olduğu bilgisi verildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön