Ekonomi

Doğalgaz yardımı başvurusu 2022 nasıl yapılır? Doğalgaz fatura desteği şartları nedir?

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik ödenmeye başlanan doğalgaz yardımı 450 TL ile 1.150 TL arasında yapılıyor. Bu ödenekten faydalanmak isteyen tüm vatandaşlar başvuru şeklini ve şartlarını araştırıyorlar. İşte tüm merak edilenler... Bu yardımlar arasında doğalgaz fatura desteği de bulunuyor

Ekonomik olarak sıkıntıda olan vatandaşlara bazı yardımlar yapılılıyor. Bu yardımlar arasında doğalgaz fatura desteği de bulunuyor. 23 Mart'ta  ödenmeye başlanan bu desteğe başvuruların nasıl yapılacağı ise yoğun bir şekilde araştırılıyor. 

Doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyen tüm vatandaşlar başvurularını e devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Doğalgaz Tüketim Desteği başvurularında ödemeler 450 TL - 1.150 TL aralığında yapılacak. 

Doğalgaz yardımı ödemeleri ile ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, "Hak sahipliği onaylanan 230 bin hanemize senelik desteğimizin birinci taksiti olarak toplam 80,5 milyon liralık destek verdik." dedi. e-Devlet sistemi üzerinden başvuruların devam ettiğini dile getiren Bakan Yanık, başvuru süreci tamamlanan hanelere ödemelerin yapılmaya devam edeceğini de dile getirdi. 
 

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz desteği başvurusu, sosyal yardımlaşma ya da E-Devlet üzerinden yapılabilecek. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğal gaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilecekler. 

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada, ‘Doğalgaz Tüketim Desteği’ne başvuruların E-Devlet üzerinden yapılacağını belirterek, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek” dedi. 

Bakan Yanık ayrıca sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdürenlere belirlenen destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacaklarını da dile getirdi. 

‘Doğalgaz Tüketim Desteği’ne ‘https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti’ adresinden başvuru yapılabilecek.

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

Sağlık Bakanlığı başvuru sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alım kurası ne zaman?

EYT son dakika bugün yeni gelişme var mı? EYT çıkacak mı, kimleri kapsayacak?

PTT 55 bin personel alım başvuru tarihi belli oldu mu? PTT personel alımı başvuru şartları nedir?