Ekonomi

Başvuranlara 1.150 TL verilecek! Sizde alabilirsiniz...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik doğalgaz desteği verileceğini duyurmuştu. Yoğun ilgi gören doğalgaz yardımı hakkında detaylar merak ediliyor. Doğalgaz yardımı kapsamında başvuru yapan ailelere 450 TL ile 1150 TL arasında ödeme yapılacak. İşte tüm detaylarDoğalgaz desteği almak isteyen vatandaşlar başvurularını e-Devlet ekranı üzerinden gerçekleştirebilecekler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz desteği yapılıyor. Doğalgaz desteği almak isteyen vatandaşlar başvurularını e-Devlet ekranı üzerinden gerçekleştirebilecekler. 
 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından, Doğalgaz Tüketim Desteğine ilişkin açıklama yaptı;

Yanık, "Doğal gaz yardımı kapsamında son 3 günde e-Devlet üzerinden 216 bin başvuru aldık. Daha fazla vatandaşımıza ulaşmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ısınma yardımı yapılacağını duyurdu ve bu yardımın hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında olacağını dile getirdi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfların üzerinden yapabilecekler. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek.' dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, '4 milyon hane için yılda 2 defada ödenmek üzere 450 ile 1150 lira arasında değişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlayacağız.' şeklinde açıklama yaptı. 

ÖDEMELER NE ZAMAN?

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Doğalgaz desteği ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki defa (mart ve ekim) gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Elektrik faturasıyla PTT'ye gidene 206 TL verilecek! Paranızı almayı unutmayın...

Banka borcu olana müjde! 400 bin TL'ye kadar kredi fırsatı!

100 TL ve üzeri doğal gaz faturası gelenler dikkat! Siz de faydalanabilirsiniz..