Ekonomi

Doğalgaz yardımı almak isteyenler dikkat! Başvurular başladı! İşte ayrıntılar...

Vatandaşın beklediği doğalgaz destek ödemeleri başvurusu dün itibariyle başladı. E-Devlet aracılığıyla başvuruların kabul edildiği destek programının tüm detayları tek tek açıklandı. Peki vatandaş yapılan ödemeleri nereden alacak? İşte doğalgaz yardımı ödemelerine yönelik merak edilen ayrıntılar..E-Devlet araçılığıyla başvuruların kabul edildiği destek programının tüm detayları tek tek açıklandı

Vatandaşın beklediği doğalgaz destek ödemeleri başvurusu dün itibariyle başladı. E-Devlet araçılığıyla başvuruların kabul edildiği destek programının tüm detayları tek tek açıklandı. Peki vatandaş yapılan ödemeleri nereden alacak? Başvurular devam ediyor mu? Sayaçlı sisteme sahip olan vatandaşlar için karta yükleme gerçekleşecek mi?Sizler için haberimizde bu soruların yanıtını verdik. İşte doğalgaz yardımı ödemelerine yönelik merak edilen bu soruların ayrıntıları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yapmış oldukları doğalgaz tüketim desteğinde başvuruların 18.02.2022 itibarıyla başladığını açıkladı. Başvuruda bulunan haneler ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırıyor. Peki ödemeler ne zaman yapılacak?

 

Doğalgaz desteği kaç TL oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda doğalgaz yardımı başvursunun 18 Şubat Cuma günü başlayacağını şu ifadele duyurdu: "Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için yılda 2 defada ödenmek üzere 450 lira ile bin 150 lira arasında değişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlayacağız.

Bu destek için başvurular 81 ilimizin tamamında Cuma günü başlayacaktır. Elektrik desteğinde halen 2,1 milyon hane olan kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz.

Ayrıca sosyal güvenlik şemsiyemizin hem kapsama alanını hem etkisini genişletecek 15 milyar liralık yeni bir sosyal destek paketiyle ilgili hazırlıklara başlanması talimatını verdik."

 

Doğalgaz yardım başvuruları başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,  Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvuruların başladığını açıkladı.

Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını söyleyen Bakan Yanık, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek” diye konuştu.

Doğalgaz yardımı nasıl ödenecek?

“Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.”

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! 1.150 lira ödenecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Faturalarda indirim için harekete geçildi!

Doğalgaz yardımından yararlanmak isteyenler dikkat! Yardımdan kimler yararlanacak? İşte detaylar...