16 / 05 / 2024

Doğalgaz yardımı kaç TL? Doğalgaz yardımı başvuru nasıl yapılır?

Doğalgaz yardımı kaç TL? Doğalgaz yardımı başvuru nasıl yapılır?

Doğalgaz yardımı ne kadar, kaç TL? soruları vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. İşte doğalgaz yardımından yararlanmak isteyenlerin bilmek istedikleri!



TAM OLARAK DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR OLDU?

Doğal Gaz Tüketim Desteği 3 milyar Türk lirası bütçe ile yola çıkıldı ve bu destek hayata geçirildi. Mart ve nisan dönemini kapsayan ilk döneme ilişkin ödemeler yapılırken, 331 bini geçecek şekilde haneye toplamda 114,2 milyon lira destek verildi.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Doğalgaz yardımı almak isteyen kişiler 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak bu destek için başvuruda bulunabilir. E-Devlet sisteminin dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusunda bulunulabilir.

KİMLER DOĞALGAZ YARDIMI ALABİLİR?

Doğalgaz yardımı başvuru şartları merak edilip araştırılırken, bu destekten ihtiyaç sahibi olan, doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede yaşayan doğalgaz aboneliği olan tüm yurttaşlar faydalanabilir.

DOĞUM PARASI ALINABİLİR!

Asgari ücretin artmasından hemen sonra sosyal destek ödemelerine de zam yapıldı. Buna göre asgari ücretli bir anneye ödenen 12 bin 400 TL’lik doğum parası 16 bin 100 TL’ye çıktı. Annelere güzel haber geldi. Devletin sosyal yardımları ihtiyaç sahipleri için sürüyor. Devlet tarafından annelere ödenen destek ödemelerine beklenen zam geldi. Bu yapılan son zamma göre 12 bin 400 TL olan doğum izni ödemesi 16 bin 100 TL’ye kadar yükseldi.

KİMLER DOĞUM YARDIMINDAN YARARLANABİLECEK?

Doğum ödeneğinden yararlanmak için de bazı şartları yerine getiriyor olmak gerekir. Doğum parasını almak için doğumdan sekiz hafta önce işten çıkmak gerekiyor. SSekiz hastası doğumdan önce olacak şekilde, sekiz haftası da doğumdan sonra olacak şekilde toplam 16 hafta izin kullanım hakkı verilmektedir.

Anneleri sevindiren haber geldi! PTT’den 16 bin TL’yi gidin hemen çekin! İşte detaylar!

Kızılay iş arayanlara duyurdu! Yüksek maaşla personel alımları başladı! İşte detaylar!

TOKİ 3+1 peşinat ne kadar 2022?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön