10 / 05 / 2024

Doğtaş, çanakkale Müzesi'ni Antalyalı öğrencilere götürdü!

Doğtaş, çanakkale Müzesi'ni Antalyalı öğrencilere götürdü!

Doğtaş Mobilya sponsorluğunda oluşturulan çanakkale 1915 Gezici Müzesi, 18 Mart 'ı çanakkale şžehitlerini Anma Programı kapsamında Antalyalılar ile birlikte andı



Doğtaş Mobilya 'nın ana sponsorluğunda oluşturulan çanakkale 1915 Gezici Müzesi 18 Mart 'ı, 1. yıl dönümünde Antalya 'da düzenlenen “çanakkale şžehitlerini Anma Programı ” kapsamında Antalyalılar ile birlikte andı.

Açılışını Antalya Valisi Ahmet Altınparmak 'ın yaptığı törene öğrenciler akın etti. Antalya Kepez Belediyesi ve Antalya Eğitim Gönüllüleri Vakfı 'nın ortaklaşa düzenlediği, öğrenciler ve halk tarafından büyük ilgi ile karşılanan anma etkinliği 1.000 metrekarelik dev çatırda yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Gezici Müze 'nin ilgi odağı olduğu anma töreninde ayrıca, çanakkale siperleri kuruldu, tiyatrolar sergilendi, savaş atmosferi yeniden canlandırıldı ve çeşitli sempozyumlar düzenlendi.

çanakkale 1915 Gezici Müzesi 6 gün boyunca Antalya halkının ziyaretine açık kalacak.

çanakkale 1915 Gezici Müzesi hakkında

Doğtaş sponsorluğunda oluşturulan çanakkale 1915 Gezici Müzesi 18 Mart 2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. 18 Mart 2010 tarihinden bu yana 22 ilde 170 noktayı gezen müzeyi yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret etti. Tarihçi Ahmet Uslu tarafından tasarlanan Gezici Müze tırında savaş döneminden kalan, kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları, anılar, mermi kovanları, bombalar, silahlar ve çanakkale savaşlarını anlatan jenerik belgesel ve görseller sergileniyor.

çanakkale Valiliği 'nin de destek verdiği proje kapsamında, “şžehitler Diyarından Anadolu 'ya ” sloganıyla yola çıkan müzenin ana hedefi tüm Türkiye 'yi dolaşmak ve çanakkale'yi gezebilme imknına sahip olmayan kişilere, tarihi, bir devrin battığı, bir ulusun doğduğu mücadeleyi öğrenme fırsatı sunmak.

Doğtaş Hakkında
 
1972 yılında çanakkale 'de kurulan Doğtaş Mobilya, oturma gruplarından yemek odalarına, genç ve çocuk mobilyalarından, yatak odalarına ve Türkiye 'nin ilk CE Medikal Sınıfı belgeli yataklarına kadar uzanan geniş ürün yelpazesiyle, uluslararası kalite standartlarında üretilen özgün tasarımlı modelleri ve fonksiyonellikle şıklığı birleştiren modern çizgili ürünleriyle, sektöründe fark yaratmıştır. Kalite ve tasarım konusunda sektöre birçok yenilik getiren Doğtaş, TS, ISO 9000, E-1 gibi sistem belgelerine de sahiptir. Ayrıca 2008 yılında aldığı Turquality belgesi ile de yurtdışı atılımlarına hız vermiştir. Doğtaş Mobilya, bugün 100 'ü aşkın mağazası ile yurt içinde 132 satış noktası, yurt dışında 65 ülke ihracatı ve 91 mağazası ile büyümeye devam etmektedir.


Geri Dön