28 / 04 / 2024

Doğtaş 'ın tasarımların ortak noktası çarpıcı ve ferah bir dünya!

Doğtaş 'ın tasarımların ortak noktası çarpıcı ve ferah bir dünya!

Moda, stil ve mimarinin üç önemli ismi Atıl Kutoğlu, Ece Sükan ve Federico Delrosso yaşam alanlarının temel unsuru olan mobilyayı yeniden yorumladı. Doğtaş 'ın yeni koleksiyonunda yer alan tasarımların ortak noktası çarpıcı ve ferah bir dünyanın kapıların



İşlevsellikten uzaklaşmadan, daha çok yaratıcılık, daha çok estetik, daha çok konfor ve daha çok yaşam kalitesinin izinde arayışlarını kesintisiz sürdüren Doğtaş, yenilikçi çalışmalarına farklı üç isimle devam ediyor. Modacı Atıl Kutoğlu, moda ve stil danışmanı Ece Sükan ve İtalyan mimar Federico Delrosso 'nun hazırladığı mobilyalar Doğtaş mağazalarında satılmaya başladı.

Dünyaca ünlü modacı Atıl Kutoğlu, ilk kez mobilya tasarımı yaparken “Viyana sanatının altın çağına uzanan bir ufukta, mistik ve lüks bir dünya yaratmak üzere uzun zaman güncelliğinden, seçkinliğinden bir şey kaybetmemesine dikkat ettiği ” bir köşe takımı hazırlamış. Yine ilk kez mobilya tasarlayan moda ve stil danışmanı Ece Sükan, işi gereği zihninde yıllardır biriktirdiği görsel hafızasından yaratıcı biçimde yararlanarak, içinde bir kanepe, ikili koltuk ve berjeri olan bir köşe takımı üzerinde çalışmış. İtalyan mimar Federico Delrosso ise Doğtaş için sehpalı, TV üniteli tam bir salon takımı tasarlamış ve tasarımlarını yaratırken 50 'li yılların biçimlerinden referans almış.
Doğtaş için tasarlanan ürünler, Atıl Kutoğlu 'nun New York Moda Haftası 'nda tasarladığı kıyafetleri taşıyan dünyaca ünlü modeller Naomi Campbell, Karolina Kurkova, Elizabeth Jagger parıltısı ve ışıltısının yansıdığı, Ece Sükan 'ın yaşadığı heyecan ve macera duygusunu, Federico Delrosso 'nun Milano 'dan başlayıp dünyaya açılan zengin ilham kaynaklarını hissettiriyor.
www.dogtas.com.tr

BOHEM AMA COOL DÜNYANIN KAPILARI
NOT: Aralara laflar, Portre fotolarıyla birlikte kullanılabilir
1a. “Benim için bir ürün tasarlarken önemli olan, o tasarımın estetik duruşu, kalitesi insanlara heyecan ve mutluluk vermesi ve aynı zamanda uzun zaman güncelliğinden, elegansından birşey kaybetmemesidir. Modacı/tasarımcı kimliğimde, insanların yaşamlarını güzelleştirmek, onlara konforla şıklığı bir arada yaşatacak ürünler sunmak bizim görevimiz diye düşünüyorum. Tasarımlarımla mistik ve lüks bir dünyaya adım atılsın istiyorum. Bohem ama cool, dingin ve yaratıcı, huzurlu ve ferah bir dünyanın kapıları ardına kadar açılsın. ”
Atıl Kutoğlu

KENDİ STİL DÜNYANI YARATABİLMEK
2a. “Ben her zaman yaşayan meknları severim. Ruhun renklerini korkusuzca açığa çıkaran, anıları biriktirip yaşatan, kalıplaşmış sınırları ve köşeleri olmayan. Eklektik ve özgür! Yaşadığın yeri, giydiğin kıyafeti kişiselleştirmek, kendi stil dünyanı yaratabilmek... Bohem ve gezgin bir ruh. Gittiği yerlerden anılarla dönüp onları evlerinin bir köşesinde yaşatabilen ruh... Klasik materyallerin vazgeçilmez eleganlığı ve zarifliği. Ahşabın kadifenin sıcaklığı ve evcilliği. Detaylarla yoğrulan köşeler... ”
Ece Sükan

İNSAN İçİN TASARIM YAPMAK
3a. “Bana ilham veren şeyler çevremdekilerdir, özellikle de mimari. Bir de filmler, reklamlar, müzik ve insanlar... Tasarım mimarisinin bir ruhu olmalıdır. Her detay, ışık ve gölgede yankılanan bu ruh, benzersiz olan o büyülü noktaya ulaşmak için özenle dengelenmelidir. Bu ruh hem onu yaratanların hem de onunla yaşayanların seslerini barındırmalıdır içinde... İnsan için tasarım yapan bir insan, benim misyonum böyle özetlenebilir. ”  
Federico Delrosso

MİLANO 'DA BİR TÜRK İMZA
12 - 17 Nisan tarihlerinde Milano 'da gerçekleşen tasarım haftası bünyesindeki Salone Ufficio'da yer alan tek Türk ofis mobilya markası Nurus 'tu. Ofis mobilyası konusunda dünya çapında projeler yapan markanın yeni koleksiyonunda ödül almayan tasarım yok gibi...

BANYO VE MUTFAK HAKKINDA HER   şžEY
Islak mekn tasarımı deyince akla ilk gelen başvuru kaynağı Maison Française Banyo + Mutfak dergisi çıktı! Yılda bir kez okuyucularıyla buluşan Maison Française Banyo + Mutfak dergisi, sektördeki en kapsamlı rehber niteliğinde. Evinizdeki ıslak meknlarla ilgili yüzlerce seçenek   için 200 sayfalık bu dergiye göz atın....

ORDA BİR KÖY VAR UZAKTA
Sofra takımının güzelli ğine bakar mısınız Villeroy&Boch markasının yeni koleksiyonunda yer alan bu takımın adı Naif. Ürünlerin üzerindeki desen, tam da bu güzel bahar günleri için....

Yasemin Aksoy/Milliyet Emlak


Geri Dön