28 / 04 / 2024

Doğtaş Mobilya'nın hedefi 100 mağazaya ulaşmak!

Doğtaş Mobilya'nın hedefi 100 mağazaya ulaşmak!

Doğtaş son olarak Angola ve Ürdün'e mağaza açtı. Şirketin hedefi yurtdışında 100 mağazaya ulaşmak. Genel Müdür İsmail Doğan, Doğtaş’ı anlattı...



Mobilya şirketi Doğtaş, yurtdışmda hızla mağazalaşıyor. Şirketin hedefi 2014 sonu itibariy­le 100 mağazaya ulaşmak. Son olarak Angola’da mağaza açtı ve Afrika’daki mağaza sayısını 17’ye çıkardı. Doğtaş Genel Müdürü İsmail Do­ğan, yeni mağazayla ilgili, “Afrika’da gelişen ekonomik istikrarla birlikte talep artışları göz­lenmekteydi. Girişimcimiz yabancı bir yatırım­cı, orada iş kurmuş bir »Türk vatandaşı. Fuar gö­rüşmelerimiz sonucunda franchise konsept bir mağaza oluşturduk” dedi. 


Angola’da potansiyel var


Angola’nın başkenti Luanda’daki mağazada başlangıçta 12 kişiye iş imkânı verileceğini be­lirten Doğan, “Angola’daki mobilya sektörü­nün potansiyeli yüksek” dedi. Doğan, şöyle de­vam etti: “Angola mobilya pazarı gerçekte yıl­lardır talep olan bir pazar. Daha çok Fransa ve Portekiz üzerinden bu ihtiyacı karşılamaktalar ancak son zamanlarda profesyonel perakende­cilik, marka mobiya mağazaları gibi yeni bir ba­kış açısı oluşmaya başladı ve bu yönde de yatı­rımlar başlatıldı. Önemli sayılabilecek bir po­tansiyelden bahsedebiliriz.”


56 konsept mağaza


Doğtaş’ın yurtdışı atağında planlanmış he­def 2014 yılını gösteriyor. Yurtdışındaki mağa­zaya sayılarını 2014 yılında 100’e çıkarmayı he­deflediklerini söyleyen İsmail Doğan, “Sene ba­şından bu yana hem yeni pazarlara açılarak hem de var olduğumuz pazarlarda daha da güçlene­rek dünyaya yayılmaya devam ediyoruz” dedi. Doğtaş Genel Müdürü Doğan yurtdışı pa­zarlardaki hedefleriyle ilgili şöyle konuştu: “Şu anda 56 adet konsept mağazamız bu­lunmakta; her geçen gün yeni bir işbirliğine, önemli anlaşmalara imza atıyoruz. Yurtdışmda bu yıl, Londra’daki ikinci mağazamızı açtık. Üçüncü mağazamızın da açılışını gerçekleştire­ceğiz. Ayrıca Irak, Kazakistan, Libya, İran, Mısır, Suudi Arabistan, Cezayir, Angola gibi ülkeler başta olmak üzere yurtdışmda da yeni Doğtaş Exclusive mağazalarımızın açılışım gerçekleştiriyoruz.“


2013'te, 21 ülkede mağaza açacak

Güney Afrika ve Fildişi Sahilleri’nin ilk hedefleri arasında yer aldığını söyleyen İsmail Doğan, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Bahreyn, Londra, Amsterdam, Fas, İsviçre, Brüksel, Surinam, Kerkük, Bağdat, Almaata, Tahran, Yunanistan, Almanya, Tunus, Rusya, Lübnan, Belarus ve Bulgaristan’da 2013 yılında mağaza açmayı planlandıklarını belirtti. Ortadoğu'da da mağaza atağına geçen Doğtaş, Aqaba şehrinde açılan ilk Doğtaş Exclusive mağazasının ardından, 3-4 gün içinde Erbit'e, Ocak 2013’te ise Amman’a bir mağaza daha açacak. Doğtaş, 65 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Mobilya sektörü 2011 yılında yüzde 22 büyüdü. 2012’de yüzde 7.7 büyüme var. Doğtaş ise geride bıraktığımız 10 ayı yüzde 33 büyüme ile kapattı. Yeni açılacak mağazalarla birlikte önümüzdeki yıl yüzde 40’lık büyüme hedefleniyor. Halen yurtiçi ve yurtdışında 200’ü aşkın mağazası var.


DÜNYA


Geri Dön