28 / 04 / 2024

Doğu ve Güneydoğu'da 30 bin konut ve işyeri inşa edildi!

Doğu ve Güneydoğu'da 30 bin konut ve işyeri inşa edildi!

Doğu ve Güneydoğu seçimde "devam" dedi. Devlet, merkezlerin alt yapıları yenilendi, bölgeye 30 bin konut ve binlerce işyeri inşa edildi...



AK Parti, Hakkari ve Yüksekova'yı adeta yeniden inşa etti. Büyük bir dönüşüm yaşanan bölgelerde 3 bin 195 konut ve işyeriyle 3 caminin de yapım çalışmaları devam ediyor. Bölgede terörden zarar gören vatandaşlara 41.4 milyon lira kira yardımı yapıldı. 

Mardin Nusaybin’de de toplam 5 bin 555 konut ve işyeri çalışması devam ederken, 5 cami ve 3 okulun yapım çalışmaları da sürüyor. Akşam'dan Miray Çimen'in haberine göre, Nusaybin’de 70.5 milyon lira kira yardımı yapıldı. 

Sur, 2 milyara ayağa kaldırıldı

Diyarbakır Suriçi için bugüne kadar toplam 2 milyar lira harcandı. Sur’da kira yardımı olarak vatandaşlara 81 milyon lira verildi. Çalışmalar kapsamında Diyarbakır’da toplam 5 bin 637 konut inşa edildi ve 528 konut hak sahiplerine teslim edildi. Gazi ve Melik Ahmet Caddesi’nde toplam 3 bin işyeri onarıldı. Hz. Süleyman Camii çevresindeki kamulaştırma işleri biterken, çevre düzenlemesi tamamlandı. Ulu Camiİ meydanı çevre düzenlemesi ve onarım işi tamamlandı.


Geri Dön