27 / 04 / 2024

Lucis Global İstanbul'da lüks konut İngiltere'de otel inşa edecek!

Lucis Global İstanbul'da lüks konut İngiltere'de otel inşa edecek!

İstanbul'da lüks konut ingiltere'de otel inşa edecek Avantgarde adıyla 3 oteli olan Lucis Global, İstanbul'da 3 otel daha açacak markasını Batı Avrupa'ya taşıyacak. Rumeli Caddesinde yeri olan şirket, burada lüks konut inşa edecek...



İstanbul'da lüks konut ingiltere'de otel inşa edecek Avantgarde adıyla 3 oteli olan Lucis Global, İstanbul'da 3 otel daha açacak markasını Batı Avrupa'ya taşıyacak. İlk adım ingiltere'den atılacak. 

Rumeli Caddesinde yeri olan şirket, burada lüks konut inşa edecek.


Özel davetlerin tercihi olduk AVANTGARDE Collection çatısı altında Lütfi Öztanık ile oğulları İsmet Ömer Öztanık ve Cenk Öztanık'ın kurduğu Lucis Global Turistik Yatırımlar ve İşletmecilik Ticaret Anonim Şirketi; otel, restoran ve catering hizmetlerini Avantgarde Collection çatısı altında topladı. Yeni yapılanma doğrultusunda İstanbul'da 3 yeni otel daha açılması ve otelciliğin İngiltere'den başlayarak Batı Avrupa'ya taşınması hedefleniyor. Rumeli Caddesi'nde arazisi olan şirket, burada da lüks konut projesini hayata geçirmeyi planlıyor. 



Avrupa'ya açılacak İstanbul'da Taksim ve Levent'te, Bodrum'da Yalıkavak'ta otelleri olduğunu anlatan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Öztanık, şehir otelciliğinde büyümek istediklerini vurguladı. Avantgarde Yalıkavak dışında sahil oteli açma planları olmadığını kaydeden Öztanık, "Biz şehir otelciliğinde büyümek istiyoruz ve yatırımlarımızı ona göre yönlendiriyoruz. Şu anda Avantgarde Collection çatısı altında toplam 239 odalı 3 otelimiz var. İstanbul'da 6 yıl içinde 3 yeni otel daha açmak ve yurtdışına açılmak istiyoruz. Batı Avrupa ve İngiltere öncelikli hedefimiz" diye konuştu. 


Otelcilikte yatırımcı profilinin değiştiğini, artık işe gayrimenkul portföyü gibi bakıldığını ifade eden Öztanık, "Biz yolcu değil hancıyız. İstanbul'daki fırsatları değerlendireceğiz. Kadromuza, tecrübemize güveniyoruz. İngiltere'yi tercih etmemizin nedeni ise orada otel açığı olması ve yatırımın 7-8 yıl gibi Türkiye'den çok daha kısa sürede geri dönüş sağlaması" dedi. 

Erişilebilir lüks Rumeli Caddesi'nde değerli bir mülkleri olduğunu ve başta burayı otel yapmayı düşündüklerine de değinen İsmet Öztanık, otel yerine lüks konut projesine döndüklerini anlattı. Öztanık, şöyle devam etti: "O bölgeye 2 bin 800 yeni yatak kapasitesine sahip oteller yapılıyor. Bizim 2 bin metrekare taban oturumu olan, 25 bin metrekareye kadar inşaat yapma imkanımız var. Bölgede kompleks şeklinde lüks konut ihtiyacı olduğunu gördük ve bu alana yatırım yapmaya karar verdik. Müteahhitlik şirketleriyle görüşüyoruz. 2014 yılında başlama hedefimiz var. 

Konutlarımız erişilebilir lüksü sunacak. 120 konut planlıyoruz. Giriş katları kiralanabilir alan, zemin altı ise büyük bir organizasyon merkezi olacak. 



Konutların işletmesini biz yapacağız. Böylece tesis yönetimine de girmiş olacağız." büyütülmesi düşünülen bir diğer iş alanı ise catering. Avantgarde Catering markasıyla 2012 sonunda bu alana girdiklerini belirten ismet Öztanık, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Catering bizim için yeni bir alan ama çok kısa sürede tanındık, hizmetimiz beğenildi. Özellikle yaz aylarında İstanbul ve Bodrum'da hatırı sayılır organizasyon ve davetlere catering hizmeti verdik, insanlar artık çok göz önünde olmak istemiyor, biz de ayaklarına götürüyoruz. Bu alana da yatırımlarımız devam edecek." Ace ile restoranda iddialı AVANTGARDE otellerindeki Ace Restaurant&Lounge'un çok beğenildiğini ve bu yaz restoranı Yalıkavak'a taşıdıklarını belirten İsmet Öztanık, şöyle devam etti: "Ace'in mutfağı deneysel bir mutfak. Türk, Uzakdoğu, Ege gibi mutfakları harmanladık. 

Bu yıl Sicilya ve Osmanlı mutfağından ilham aldık. Çok beğeniliyor yemeklerimiz. 2 yıl içinde otel dışındaki ilk restoranımızı açmayı planlıyoruz. Uygun lokasyonlarda yer arıyoruz." İsmet Öztanık yeni projelerini anlattı. 


Ev tekstiline Uzakdoğu dopingi ULUDAĞ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) milli katılımı ile "lntertextile Shanghai Home Textile 2013" fuarına giden Türk firmaları, Uzakdoğulu firmalarla iş bağlantıları gerçekleştirerek yurda döndü. UTİB Başkanı İbrahim Burkay, "Şangay fuarı sadece Çin için değil tüm bölgeye açılan prestijli bir kapı ve bu kapıdan geçişimiz her yıl daha büyük bir ilgiyle bekleniyor" dedi. Burkay, sadece Çin içindeki yeni satış bağlantılarının bile ihracata ciddi artış katacağını sözlerine ekledi. 


Kozmetikçilerin AB hedefi 1 milyar dolar İSTANBUL Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, kozmetik ihracatının geleceği açından hayati önem taşıyan Avrupa Kozmetik Tüzüğü'ne uyum konusunda firmaların ellerini çabuk tutmaları gerektiği konusunda uyardı. Akyüz, "Kozmetik ihracatımız 1 milyar doların üzerine çıktı. 



Kozmetikte ihraç pazarlarımızı Ortadoğu, Kuzey Afrika gibi pazarlarla çeşitlendirdik. 

AB'ye 1.000'e yakın yakın kozmetik firmamızın yaptığı ihracat 300 milyon dolara ulaşmış durumda. AB mevzuatlarına uyumda hızlı davranabilirsek, bu ihracatı 2 yıl içinde çok rahat 1 milyar dolar seviyesine çıkarabiliriz."


Necla Dalan/Vatan Gazetesi


Geri Dön