17 / 05 / 2024

Doğusan Boru Sanayii şžirketi idare hisseleri özelleştirilecek!

Doğusan Boru Sanayii şžirketi idare hisseleri özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret şžirketi'ndeki idare hissesinin özelleştirileceğini duyurdu. şžirketi'nde yüzde 56,09 hissesi özelleştirilecek



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C.
BAşžBAKANLIK
ÖZELLEşžTİRME İDARESİ BAşžKANLIĞINDAN
YATIRIMCILARA DAVET
DOĞUSAN BORU SANAYİİ VE TİCARET A.şž.'DEKİ İDARE HİSSESİNİN ÖZELLEşžTİRİLMESİ HAKKINDA İHALE İLANI

T.C. Başbakanlık Özelleştirme idaresi Başkanlığı (idare) tarafından 4046 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde, Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.şž. (Doğusan/şžirket)'nin tamamı ödenmiş 20.000.000.- TL (YirmimilyonTürkLirası) sermayesi içindeki 11.217.845.- TL (OnbirmilyonikiyüzonyedibinsekizyüzkırkbeşTürkLirası) tutarında sermayeyi temsil eden % 56,09 oranındaki idare hissesi 'Blok Satış' yöntemi ve 'Pazarlık' usulü uygulanmak suretiyle özelleştirilmek üzere ihale edilecektir

şžİRKET ADI ve SATIşžA KONU HİSSE ORANI: DOĞUSAN A.şž. % 56,09
GEçİCİ TEMİNAT BEDELİ (ABD DOLARI): 300.000
İHALE şžARTLARI BELGESİ ve TANITIM DOKÜMANI BEDELİ (TL):  2.000
SON TEKLİF VERME TARİHİ ve SAATİ: 07/07/2011 Saat 17:00

1-     İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle 'Pazarlık' usulü ile gerçekleştirilecektir, ihale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir.

2- Teminat Olarak Kabul Edilecek Değerler;
a) ABD Doları veya,
b) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve/veya Hazine Müsteşarlığı'nca bankacılık ve ihale mevzuatı ile ilgili olarak belirlenen banka/bankalardan ve/veya katılım bankalarından alınacak; idare'ce kabul edilecek, idare lehine, ABD Doları bazında, konusu da belirtilerek düzenlenmiş (Ortak Girişim Grubu'nun alacağı teminat mektubu Ortak Girişim Grubu temsilcisi veya temsilcileri adına düzenlenecektir), gayrikabili rücu, kayıtsız şartsız, ilk talepte ödemeli, süresiz geçici teminat mektubu, olacaktır.

3- Teklifler ABD Doları olarak alınacak ve ihale ABD Doları üzerinden peşin esasına göre değerlendirilecektir, ihale bedeli olarak teklif edilen tutar ABD Doları veya Türk Lirası olarak ödenebilecektir.
ihale bedeli olarak teklif edilen tutar, Hisse Satış Sözleşmesi imza tarihinde peşin veya vadeli olarak ödenebilir.

a) Peşin Ödeme: ihale bedeli olarak teklif edilen tutarın tamamı, Hisse Satış Sözleşmesi imza tarihinde peşin olarak ödenecektir.
b) Vadeli Ödeme: ihale bedeli olarak teklif edilen tutarın vadeli olarak ödenmesi talep edildiği takdirde; ihale bedelinin asgari % 20 (Yüzdeyirmi)'si Hisse Satış Sözleşmesi imza tarihinde peşin, bakiye anapara borcu, azami 12 (Oniki) ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48 (Kırksekiz) ayda ve %20 (Yüzdeyirmi)'lik eşit taksitlerle, bakiye anapara üzerinden ödeme tarihleri itibariyle hesaplanacak faizi ile birlikte ödenecektir.

4- ihaleye gerçek ve tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilir. Söz konusu şžirket hakkında Türkçe hazırlanan ihale şžartları Belgesi ve Tanıtım Dokümanı için;

T. Halkbankası A.şž.  Ankara  Kurumsal şžubesi Müdürlüğü nezdindeki TR**********************06
T.C. Ziraat Bankası A.şž. Merkez şžubesi Müdürlüğü nezdindeki TR**********************04
T. Vakıflar Bankası T.A.O. Merkez şžubesi Müdürlüğü nezdindeki TR**********************67
no'lu Özelleştirme Gelirleri Vadesiz Türk Lirası Hesaplarından birine yukarıdaki tabloda belirtilen tutar yatırılarak,
'Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.şž. İhale şžartları Belgesi
ve Tanıtım Dokümanı' ifadesini içerir şekilde, üstünde ihaleye katılacak olan gerçek ve/veya tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grubu'nun isim/unvanının da açıkça belirtildiği dekont karşılığında, idare'nin belirtilen adresinden temin edilebilir.

5- ihaleye katılabilmek için ihale şžartları Belgesi ve Tanıtım Dokümanı alııjması zorunludur. Her ne suretle olursa olsun ihale şžartlan Belgesi ve Tanıtım Dokümanı karşılığı olarak alınan bedel iade edilmez.

6- Teklifler, söz konusu ihale şžartları Belgesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp yukarıdaki tabloda belirtilen son teklif verme tarihinde saat 17:ÖÖ'e kadar idare'nin aşağıda belirtilen adresine elden teslim edilecektir. Son teklif verme tarih ve saatinden sonra idare'ye intikal edecek teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

7- idare, ihale işlemlerini 4046 sayılı Kanun çerçevesinde yürütmektedir. Özelleştirme işlemleri 2886 sayılı ihale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu ihale Kanunu'na tabi olmayıp, ihaleyi iptal etmekte, yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta, teklif verme süresini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar uzatmakta serbest olup bu husus teklif verme süresinin sona ermesinden önce duyurulur.

8- Doğusan hisse senetleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören halka açık bir anonim şirket olup Sermaye Piyasası Kanunu, Sermaye Piyasası Kurulu ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın yönetmelik, tebliğ ve diğer düzenlemelerine (Sermaye Piyasası Düzenlemeleri) tabi olması nedeniyle doğabilecek yükümlülükler hakkında bilgi sahibi olmak ve bu yükümlülüklere uymak ihale şžartları Belgesi ve Tanıtım Dokümanını alana aittir. Söz konu hususlar hakkında idare ve/veya Doğusan'a herhangi bir sorumluluk yüklenemez, rücu edilemez.

9- Hisse senetlerinin yurtdışında yerleşik kişilere satışı yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar mevzuatına tabidir. Söz konusu mevzuat Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden temin edilebilir. Yabancılar Doğrudan Yabancı Yatırımlar mevzuatına göre yatırım yapmalarının mümkün olup olmadığını önceden araştırmakla yükümlüdürler, ihaleyi kazanmaları halinde makul sürede Doğrudan Yabancı Yatırımlar mevzuatına göre gerekli izinleri almaları istenir.

10- Özelleştirme işlemleri; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 4108 sayılı Kanun'la değişik Geçici 12. maddesi gereğince Katma Değer Vergisinden ve 4046 sayılı Kanun'un 27. maddesi gereğince her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.

12- ihaleye ilişkin diğer hususlar ihale şžartları Belgesinde yer almaktadır.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön