Ekonomi

Dolar 11 TL olacak dedi, üstüne de bir tarih verdi! Hemen gelip bakın

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların düşüş tarihi hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulunup, iddialı konuştu. Dolarla ilgili tahmin yapan son isimlerden biri de ekonomist Evren Devrim Zelyut oldu

Dolar fiyatlarında yaşanan bu dalgalanmanın ardından ekonomistler de tahminlerini art arda gerçekleştiriyor. Dolarla ilgili tahmin yapan son isimlerden biri de ekonomist Evren Devrim Zelyut oldu. Zelyut, doların önümüzdeki günlerde 7 TL birden düşme ihtimali olduğunu dile getirdi. 

ANCAK SEÇİMLERDEN SONRA

Zelyut, seçimlerde olası bir iktidar değişikliğinden sonra atılacak doğru ekonomi politikalarının dolarda düşme meydana getireceğini belirterek, şöyle devam etti: 

“Altılı masanın yapacağı ilk iş rasyonel ekonomi politikalar. MB yönetiminde, piyasa yönetiminde liyakata önem verdiklerinde siz kurda bir geri çekilme göreceksiniz. En önemli nokta, cumhurbaşkanı seçildikten sonra hisse ve tahvil piyasalarından kaçan para 70-80 milyar dolardan fazla. Burada onun yerine daha güvenilir bir figürün gelmesi sermaye akışlarını tersine çevirecek.

 

Dolar 18 liraysa 11-12 liraya indirecek. Doların 11-12 olduğu atmosferde maliyetler geri çekildiğinde siz 6 ay sonra bambaşka bir Türkiye görmeye başlayacaksınız. Sorunlar sıfırlanacak demiyoruz ama çözüm ve hissedilir bir rahatlama güvenilir bir politikalarla karşımıza çıkacak”