19 / 05 / 2024

'Dolar 25 TL'ye düşer' diyen ekonomist Mahfi Eğilmez o formülü açıkladı! Dolar yatırımcıları köşeye sıkıştı!

'Dolar 25 TL'ye düşer' diyen ekonomist Mahfi Eğilmez o formülü açıkladı! Dolar yatırımcıları köşeye sıkıştı!

Ekonomist Mahfi Eğilmez, doların 25 liraya kadar düşebileceğini açıkladı. Eğilmez, dolardaki düşüş serüvenini o formülle açıkladı. Dolar yatırımcıları köşeye sıkıştı...



6 Mayıs dolar kuru haftaya düşüşle başladı. Dolar kurunda değer kayıpları devam ederken, yatırımcılar 'dolar ne olacak, dolar düşmeye devam edecek mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Bu konuda ekonomistlerin dolar yorumu yakından takip ediliyor. Ekonomist Mahfi Eğilmez doların 25 liraya kadar düşebileceğini söyledi. 

DOLAR 25 TL'YE DÜŞER!

Mahfi Eğilmez, dolar kurunun 25 TL'ye gerilemesinin mümkün olduğunu açıkladı. Eğilmez: "Faizi bugün 80'e çıkar dolar kuru büyük ihtimalle 25'e düşer" dedi. 'Enflasyon' tahmininde de bulunan Eğilmez, ekonominin düzelmesi için yapılması gerekenleri peş peşe açıkladı. 

Mahfi Eğilmez, geçtiğimiz günlerde katıldığı programda ekonomideki gidişatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eğilmez, Merkez Bankası'nın faiz artırmasının tek başına enflasyonu düşürmeye yetmeyeceğine vurgu yaparak yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu belirtti. Eğilmez: "Yanlış faiz ekonomiyi batırabilir. Doğru belirlenirse de ekonomiyi kurtarmaz. Yanına mutlaka bir şeyler koymak lazım" dedi.

Eğilmez, kur baskısı ve döviz satışı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Kuru tutuyoruz şimdi mesela" diyen Eğilmez "Kura baskı uyguluyor, ne yapıyor satıyor. Döviz satıyor, şimdilerde alıyor. Tersine döndü ama tekrar satacak. Kuru 32’lerde, 33’lerde tutmaya çalışıyor. Niye tutmaya çalışıyor? GSMH yüksek görünsün diye…" dedi.

Eğilmez, faiz artışı ve dolar kuru arasındaki ilişkiye de değiinerek şu ifadeleri kullandı: "Faizi bugün 50'deyiz, 80'e çıkar kur büyük ihtimalle 25'e düşer" dedi ve faiz artışı ile dolar kurunun ters orantılı olduğunu belirtti. 

  Dolar 25 TL ye düşer diyen ekonomist Mahfi Eğilmez o formülü açıkladı! Dolar yatırımcıları köşeye sıkıştı!

6 MAYIS DOLAR KURU NE KADAR? 6 MAYIS DOLAR KAÇ LİRA? 6 MAYIS PAZARTESİ DOLAR/TL ALIŞ SATIŞ FİYATI 

6 Mayıs dolar kuru yatırımcıların odağında. Güne düşüle başlayan dolar kuru bugün güne yüzde 0,28 düşüşke başladı. Yatırıcmılar '6 Mayıs dolar kuru ne kadar? 6 Mayıs dolar kaç lira? Bugün dolar ne kadar oldu?' sorularının yanıtlarını araştırıyor.

6 Mayıs dolar kuru 32,21 liradan satışıyor. Alış fiyatı ise 32,14 lira. Aynı dakikalarda euro kuru ise 34,700 liradan satılıp, 34,57 liradan alınıyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0772 oldu.

Dolar mı, ev mi?

Selçuk Geçer bombayı patlattı! Dolar yatırımcıları hazır olsun! Dolar 50 TL'yi aşacak!


 


Geri Dön