Altın & Dolar

Dolar 7 TL'den 24 TL'ye yükseltildi! Ekonomist Remzi Özdemir isyan etti! Neyin faturasını ödeyeceğiz!

Ekonomist Remzi Özdemir dolardaki hızlı yükselişe değinerek; doların 7 TL'den 24 TL'ye yükseltilişi ile ilgili ''Neyin faturasını ödeyeceğiz?'' diyerek isyan etti. 

Yaptığı dolar yorumları ile adından sıkça bahsettiren ekonomist Remzi Özdemir, dün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları ve ekonomi politikasına değinerek, dolardaki yükselişler karşısında isyan etti.

DOLAR 7 TL'DEN 24 TL'YE YÜKSELTİLDİ!

Özdemir, doların son iki yıldaki ekonomi politikası ile 7 TL'den 24 TL'ye çıkartıldığını ifade etti.  Bu durum sonucunda halkın fakirleştiğini söyleyen Özdemir ''neyin faturasını ödeyeceğiz'' diyerek isyan etti.

Enflasyonun bir ara yüzde 80'e yükseldiğini belirten Özdemir, fakirin daha fakirleştiğini hayatıın pahalandığını vatandaşın fiyat algısının bozulduğuna dikkat çekti.

Remzi Özdemir, Mehmet Şimşek'in poltikasını değerlendirip ''Yüksek faiz dönemi başlıyor.'' dedi.

''Dünya enflasyonla mücadele etmek için faiz yükseltirken biz tam tersini yaptık.'' diyen Remzi Özdemir, dün Amerika’da açıklanan verilere göre enflasyonun hızla düştüğünün vurgusunu yaptı.

DOLAR SERBEST BIRAKILSIN!

Remzi Özdemir'in geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazsısında Mehmet şimşek'in 2 talebinin olduğunu bunlardan birinin ise doların serbest bırakılması olduğunu söylemişti. İkinci talebi ise faizlerin artışı.

Özdemir, Merkez Bankası’nın 22 Haziran’da Para Kurulu olduğunu, o tarihe kadar da doların  23-24 lira aralığında bir banda oturturulacağını söyleyerek bu nedenle doların 22 Haziran'a kadar yükselmeye devam edeceğini belirtti.

DOLARDA SON DURUM!

Dolarda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru dün açıklanan Amerika Merkez Bankası faiz kararı sonrasında yükseliş trendine devam ediyor. Dolar endeksi bugün yüzde 0,20 yükselişle 102,730 bandında hareket ediyor.

Dolar/TL kuru şu dakikalarda 25,50 lira alış fiyatı, 23,59 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor. Dolar kuru an itibariyle yüzde 0,17 yükseliş kaydetti.

Fed sonrası dolar güne nasıl başladı?

Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 15 Haziran 2023 canlı altın fiyatları