Ekonomi

Dolar 8 gün sonra o rakama ulaşacak! Türkiye’nin en ünlü ekonomisti açıkladı

Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden Selçuk Geçer, eylül ayının sonlarına yaklaşmamız ile beraber dolar ile ilgili olarak bu ayın sonunda 21 TL’yi işaret etti. Geçer, tüm bunların yanında doların 70 TL’yi bile görebileceğini ifade etti. İşte detaylar…Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden Selçuk Geçer’in açıklamalarına göre; dolar, 21 lira eşiğine aralık ayına  kadar çoktan gelecek

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz aylarda dolar ile ilgili yıl sonu beklentisini yenilemiş ve dolar kurunun 21 liraya çıkacağını ifade etmişti. Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden Selçuk Geçer’in açıklamalarına göre; dolar, 21 lira eşiğine aralık ayına  kadar çoktan gelecek. "Bir bakacağız ki dolar 21 seviyelerinde" açıklamalarını yapan Selçuk Geçer, vatandaşın dolar ve dövize eğiliminin daha da arttığına dikkat çekti.

60 LİRA BİLE OLABİLİR

Yıl sonunda Türkiye'nin carı açığının çok daha yükseleceğine dikkatleri çeken Selçuk Geçer, “70 milyar doların üzerinde bir açık ile karşı karşıya olacağız” ifadelerini kullandı. Selçuk Geçer'in açıklamalarına göre 1994 yılındaki gibi bir kırılma olduğu zamanda dolar kuru beş katına kadar bile çıkabilir. Selçuk Geçer, "Bu kafa bu şekilde devam eder ise bedeli ağır olur. Bu ise doları 60-70 lira seyirlerine çıkartır. Ekonominin gerçekleri ile yüzleşmeleri lazım" şeklinde konuştu.

SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇİYORUZ

"5 Nisan 1994 yılındaki hatalı politikaları daha hatalı gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullanan ekonomist Selçuk Geçer herkesin euro, sterlin ve dolar eğiliminin arttığına da dikkat çekti. Yabancı sermayenin Türkiye'den kaçıp gitmeye aynı şekilde devam ettiğini açıklayan Selçuk Geçer para çıkışının hızlanacağını dile getirdi. Türkiye'nin çok kritik bir süreç içerisinde olduğuna dikkat çeken Selçuk Geçer, şu an da dış ticaret açığını kapatan olayın ise turizm olduğunu söyledi.

 

EYLÜLDE 21 LİRA OLACAK

Merkez Bankası yıl sonunda dolar kurunun 21 lira eşiğine geleceğini öngörmüştü. Ekonomist Selçuk Geçer'e göre de bu rakama çok daha erken zaman diliminde ulaşılacak. Selçuk Geçer, “Dolar eylül ayı sonunda 21TL’yi bulacak" açıklamalarını yaptı.

2 HAFTAYA 18 TL’YI AŞACAK

Ekonomist Selçuk Geçer'in açıklamalarına göre;  baskılanan dolar 15 gün içinde atağa geçip liranın üstüne çıkacak. Bu zaman diliminde de Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı ile enflasyon kayıtlarının çok önemli olduğunu dile getiren Selçuk Geçer, “Parite etkisi olmaz ise ülkemizin koşulları gereği oluşacak bir yara mümkün. Bir iki hafta içinde 18 liranın üzerine giden sonra hızlı bir şekilde 18,80 giden dolar gerçekleşecek. Yani 12 TL’ye düşmez. Eylül sonunda bir bakacağız ki dolar 21 seyirlerinde" şeklinde cümlelerini sonlandırdı.