08 / 05 / 2024

Dolar 8 gün sonra o rakama ulaşacak! Türkiye’nin en ünlü ekonomisti açıkladı

Dolar 8 gün sonra o rakama ulaşacak! Türkiye’nin en ünlü ekonomisti açıkladı

Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden Selçuk Geçer, eylül ayının sonlarına yaklaşmamız ile beraber dolar ile ilgili olarak bu ayın sonunda 21 TL’yi işaret etti. Geçer, tüm bunların yanında doların 70 TL’yi bile görebileceğini ifade etti. İşte detaylar…



EYLÜLDE 21 LİRA OLACAK

Merkez Bankası yıl sonunda dolar kurunun 21 lira eşiğine geleceğini öngörmüştü. Ekonomist Selçuk Geçer'e göre de bu rakama çok daha erken zaman diliminde ulaşılacak. Selçuk Geçer, “Dolar eylül ayı sonunda 21TL’yi bulacak" açıklamalarını yaptı.

2 HAFTAYA 18 TL’YI AŞACAK

Ekonomist Selçuk Geçer'in açıklamalarına göre;  baskılanan dolar 15 gün içinde atağa geçip liranın üstüne çıkacak. Bu zaman diliminde de Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı ile enflasyon kayıtlarının çok önemli olduğunu dile getiren Selçuk Geçer, “Parite etkisi olmaz ise ülkemizin koşulları gereği oluşacak bir yara mümkün. Bir iki hafta içinde 18 liranın üzerine giden sonra hızlı bir şekilde 18,80 giden dolar gerçekleşecek. Yani 12 TL’ye düşmez. Eylül sonunda bir bakacağız ki dolar 21 seyirlerinde" şeklinde cümlelerini sonlandırdı.

Dolar 8 gün sonra o rakama ulaşacak! Türkiye’nin en ünlü ekonomisti açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön