21 / 05 / 2024

Dolar 9 TL olacak... Herkes şok oldu, analistlerden peş peşe açıklamalar geliyor! İşte engerçek bilgi

Dolar 9 TL olacak... Herkes şok oldu, analistlerden peş peşe açıklamalar geliyor! İşte engerçek bilgi

Dolar 9 TL olacak iddiası yine bir anda ortalığı karıştırdı. Analistler konuyla ilgili peş peşe açıklama yaparken, gerçek bilgi her zamanki gibi Emlak Kulisi'ne geldi.



Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz da bugün bununla ilgili bir yazı yazdı ve dolar kuru hakkında çok büyük iddialarda bulundu. Şeref Oğuz’un yazdıkları akıllara geçen yıl yaşanan doların düşürülmesi operasyonunu getirirken doların geçen yıl 20 Aralık’a kadar 18 liranın üstüne çıkmış ve 20 Aralık gecesi yapılan yeni bir düzenlemeyle bir anda yere çakıldığı hatırlatıldı.

Oğuz'un yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

Kur yukarı zıplamasın diye 9-12 TL aralığı rakamları telaffuz ediliyor. Yeni bir para girişi ile aralık ayındaki gibi bir düşüş yaşanacağına dair söylemler, fiskos düzeyinde ve dedikodular yaygın. Peki, olabilir mi? Kurun yükseliş dinamiklerini kaldırmadan bu yaşanabilir mi? Enflasyon yüzde 80 iken dolar kurunda yaşanacak her hareket yeni bir enflasyon kalemi olarak geri dönmez mi?”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön