Kent Haberleri

Dolar alalım mı, satalım mı? Kıyıda köşede 1 dolarınız bile varsa acil bakın

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Dolardaki agresif hereketlilik devam ederken vatandaşlar, dolar alalım mı, satalım mı? sorusunun yanıtını merak ediyor. Kıyıda köşede 1 doalrınız bile varsa acil bakın. İşte merak edilenler. Dolar kurundaki yükselişler devam ederken yatırımcılar ve dolar almak isteyenler  ''dolar alalım mı, satalım mı? dolar yükselir mi düşer mi?'' sorusunun yanıtını merak ediyor

Dolar/TL kurun haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı. Dolar kurundaki yükselişler devam ederken yatırımcılar ve dolar almak isteyenler  ''dolar alalım mı, satalım mı? dolar yükselir mi düşer mi?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. Peki dolar ne olacak? Dolar ne olur? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

DOLAR ALALIM MI SATALIM MI?

Doların ne oacğaını merak eden yatırımcılar dolar alalım mı satalıjm mı sorusunun yenıtını merak ediyor. Bazı uzmanlara göre doların 30 TL, hatta 60 TL olacağı söylenirken bazı uzmanlara göre doların düşmesi bekleniyor.
Doların yönü ile ilgili net yanıt Merkez Bankası'ndan geldi. 

Merkez bankası yıl sonundaki dolar kuru beklentisini açıkladı. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi sırasıyla 22,07 TL ve 23,61 TL olarak gerçekleşti.

 

PİYASALARDA SON DURUM!

Bu hafta içi yurt içi piyasalarda dolar kurunu etkileyecek kritik gelişmeler yaşanacak. Perşembe günü Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Karar piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor.

Bugün TCMB uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak ayrıca konut fiyatlarını duyuracak. Yurt dışında ise Çin ve Japonya'dan gelecek veriler takip edilirken Almanya'dan gelen veriler AB ekonomisi için gösterge niteliğinde olacak.

 

Yarın İngiltere'den gelecek enflasyon rakamları takip edilecek. BU da İngiltere Merkez Bankası'nın yol haritasıyla ilgili piyasalara yön gösteren bir veri olacak.

Perşembe günü TÜİK yurt dışı üretici fiyatlarını açıklayacak. Ancak aynı gün öğleden sonra Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Faiz kararıyla ilgili beklenti faizin 100 baz puan daha indirilerek yüzde 11 seviyesine çekilmesi yönünde. Aynı gün Hazine ve Maliye Bakanlığı, brüt borç istatistiklerini yayımlayacak. Cuma günü ise TÜİK ve TCMB tarafından ortaklaşa hazırlanan tüketici güven endeksi açıklanacak.

Peki dolar bugün ne kadar? Dolar bugün güştü mü, yükseldi mi? Dolar bugün kaç lira? İşte 18 Ekim 2022 dolar kuru


 

DOLAR BUGÜN NE KADAR? DOLAR KAÇ TL? DOLAR 18 EKİM 2022 

Dolar/TL kuru güncel rakamları bugün milyonalrca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı bugün 18,644 TL, satış fiyatı ise 18,687 TL seviyesinde işlem görüyor.

Euro dolar partitesi bugün 0,98 bandında değerleniyor. Dolar endeksi ise 111 seviyesinde işlem görüyor. Dolar bugün değer kaybeden para birimleri arasında yer alıyor.

Faiz kararı doları etkileyecek mi? Dolar/TL kuru nasıl hareket edecek?

Dolar için kritik gün! 25 TL olacak! 

Dolarda yıl sonunda bu olabilir! Hazırlıklarınızı yapın! Son 3 ay!