Kent Haberleri

Tüm bildiğiniz senaryoları unutun! Doların zirve yapacağı asıl tarih belli oldu! İşte o gün kıyamet kopacak

Ekonomik durgunluk döneminde doların  güvenli liman olmaya devam edeceğini söyleyen Citigroup stratejistleri, dolarda kıyametin kopacağı tarihi açıkladı. Tüm bildiğiniz senaryoları unutun. Citigroup’a göre dolar rallisi küresel ekonomideki mevcut yavaşlama sona ermeden ve büyüme yeniden ivme kazanmadan sona ermeyeceği yönünde

Dolar kurunun yükselişi ile ilgili değerldnirmelerde bulunan Citigroup stratejistleri,  Fed’in faiz artış hızında yavaşlaması bile doların zirve yükselişinin önüne geçemeyecek diyerek kıyametin kopacağı zamanı açıkladı.

Citigroup’a göre dolar rallisi küresel ekonomideki mevcut yavaşlama sona ermeden ve büyüme yeniden ivme kazanmadan sona ermeyeceği yönünde. 

Jamie Fahy’nin de yer aldığı stratejistlerin arasında,  yayımlanan notta ekonomik yavaşlama sona erene kadar doların küresel rakip para birimlerine göre daha yüksek getiri sağladığı için “saklanmak için en güvenli yer olacağını” açıkladı.

ANA SENARYONUN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR

Küresel büyümede dip seviyenin görülmesiyle dolarda zirveye ulaşılacağını düşünen Citi stratejistleri “doların patikasının değişmesi için ana senaryoda değişim gerekiyor” ifadesini kullandı.


TÜM SENARYOLARI UNUTUN, DOLARIN YÜKSELECEĞİ ASIL TARİH...

Doların altı gelişmiş ülke para birimine karşı hareketini ölçen ICE Dolar Endeksi bu yıl neredeyse yüzde 18 yükselerek 1972’ye kadar giden veriler içinde en büyük sıçramayı gösterdi.

Citi’ye göre Fed’in faiz artış boyutunu azaltması da doların zirve yükselişinin önüne geçmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

Stratejistler geçtiğimiz 20 yılda doların yönünü aşağı çevirmesinde küresel ekonomik görünümün ana faktör olduğuna dikkat çekerken “Dolarda zirveye sadece Fed’in faiz indirdiği ve ABD dışı küresel büyümenin dip yaptığı dönemde ulaşılacak” ifadelerine yer verildi.

 


 

DOLARDA SON DURUM

Dolar/TL kuru 14 Ekim 2022 Cuma günü alış fiyatı 18,66 TL, satıuş fiyatı 18,68 TL seviyesinde işlem görüyor.
Doalr endeksi bugün 113 dolar bandında değerleniyor.

Yurt içi ve yurt dışı piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları dün açıklandı. ABD enflasyonu aylık yüzde 0,4 , yıllık yüzde 8,2 oldu.  Beklenti ise aylık yüzde 0,2 artarak yıllık enflasyonun yüzde 8,1 olması yönündeydi. Beklenitlerin çok üzerinde gelen enflayon rakamları doların yükselişini hızlandırdı. Dolar veriler öncesinde 18,58 TL seviyesinden işlem görürken bugün 10 kuruş yükselerek 18,66 TL seviyesine yükseldi.

Ne altın ne dolar ne de euro! 2 ay sonra uçuyor! Buna yatırım yapan 2 ay sonra köşeyi dönecek
Dolar bir uçtu pir uçtu! Yastık altında 1 dolar bile saklayanlar çabuk bakın ! 14 Ekim Cuma dolar/TL kuru
Doları fırlatan sinyal şimdi geldi! Tutanaklar resmen ortaya çıkardı! Dolar böyle olacak