Kent Haberleri

Cebinde 1 doları bile olanlar sizi ilgilendiriyor! Dolar 13 gün sonra böyle olacak

Dolar kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Cebinde 1 dolar bile olanlar doların ne kadar olacağını merak ediyor. Güne yatay başlayan dolar kurunun yönü 13 gün sonra böyle olacak...  Yatırımcılar dolar yükselmeye devam edecek mi, dolar ne kadar olacak? sorusunu araştırıyor

Geçtiğimiz hafta ABD, enflasyon rakamlarını açıkladıktan sonra hızlı bir şekilde yükselişe geçen dolar kuru bugün de yatay seyrine devam ediyor.  Yatırımcılar dolar yükselmeye devam edecek mi, dolar ne kadar olacak? sorusunu araştırıyor. Doların 13 sonra nasıl olacağı belli oldu. Son dakika dolar kuru gelişmesi...

MERKEZ BANKASI AÇIKLADI

Merkez Bankası (TCMB), ekim ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını geçen hafta açıkladı. Rakamlara göre, katılımcıların cari yıl sonu dolar/TL  kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 19,51 TL iken, bu anket döneminde 19,82 TL oldu.

Merkez bankası merakla beklenen yıl sonundaki dolar kuru beklentisini geçen hafta açıkladı. ve 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi sıras ile 22,07 TL ve 23,61 TL olarak gerçekleşti.

DOLAR KURUNDA KRİTİK GELİŞMELER

Geçtiğimiz hafta dünya piyasalarında tüm gözler döviz kurlarına yön veren ABD enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Perşembe günü saat 15:30'da beklenen enflasyon rakamları açıklandı. Veriler sonrasında dolar resmen  fırladı.

Yurt içi ve yurt dışı piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları geçen hafta açıklandı. ABD enflasyonu aylık yüzde 0,4 , yıllık yüzde 8,2 oldu. Beklenti ise aylık yüzde 0,2 artarak yıllık enflasyonun yüzde 8,1 olması yönündeydi. 

Çekirdek enflasyon da aylık bazda yüzde 0,6 ile yüzde 0,4 olan beklentilerin üzerine çıktı. Böylece enflasyonda 40 yılın zirvesine ulaşmış oldu. Enflasyon rakamlarının artması ile dolar hızla yükselişe geçti.

PİYASALARDA BU HAFTA 

Haftanın ikinci gününde TCMB uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak ayrıca konut fiyatlarını duyuracak. 

Çarşamba günü İngiltere'den gelecek enflasyon rakamları takip edilecek.

Perşembe günü TÜİK yurt dışı üretici fiyatlarını açıklayacak.

Aynı gün yurtdışında ise Euroyu etkileyebilecek bir veri olan Almanya’da üretici enflasyonu rakamları açıklanacak.

Haftanın son işlem günü olan Cuma günü ise TÜİK ve TCMB tarafından ortaklaşa hazırlanan tüketici güven endeksi açıklanacak.

DOLAR 13 GÜN SONRA BÖYLE OLACAK

Dolar kuru kritik gelişmeler eşiğinde yükselmeye devam ediyor. Doların,  kaç lira olacağını belirleyen kritik gelişmeye sadece 13 gün kaldı. Kasım 1-2 tarihleri arasında FED faiz kararını açıklayacak. Enflasyon rakamlarının beklenilenlerden yüksek gelmesi ile, FED'in faiz artırımlarına devam etmesi bekleniyor. Bu durum doların hızla yükselmesine neden olacak.

Peki dolar bugün ne kadar? Dolar 17 Ekim 2022 kaç lira oldu? Dolar kaç lira? Dolar bugün ne kadar? İşte 17 Ekim 2022 dolar/TL kuru...

DOLAR/TL KURU BUGÜN NE KADAR? DOLAR KAÇ LİRA?

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününe yatay başladı. Dolar alış fiyatı 18,64 TL, satış fiyatı ise 18,67 TL seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksi ise bugün 112 seviyesinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi bugün 0,975 seviyesinde.

Altını ya da TL'yi bir kenara bırakın! O para biriminde 1 TL'nin bile varsa hemen çekin, herkesi batırdı

Altın fiyatlarında sert düşüş! İslam Memiş yeni yol haritasını açıkladı

Dolar karşısında en çok TL değer kaybetti? Avrupa ne yapıyor, biz ne yapmalıyız?