Kent Haberleri

Elinde dolar olanlar acilen bakın! Merkez Bankası'ndan hamle geldi! Yarın dolar böyle olacak

Dolar/TL kuru haftanın üçüncü işlem günü olan 19 Ekim Çarşamba günü yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Elinde dolar olanlar doların ne kadar olacağını merak ediyor. Yarın resmen açıklanıyor, dolar işte böyle olacak. Elinde dolar olanları yakından ilgilendiren kritik gelişme yarın resmen açıklanıyor

Döviz kurlarını takip den milyonlarca yatırımcının en çok merak ettiği konu ''dolar ne olur? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar yükselmeye devam edecek mi?'' sorularının yanıtları. Elinde dolar olanları yakından ilgilendiren kritik gelişme yarın resmen açıklanıyor. Bu gelişmenin ardından doların yönü belli olacak. İşte son dakika dolar kuru 19 EKim 2022...

DOLAR YARIN BÖYLE OLACAK

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Ekim ayı faiz toplantısı tarihi merak konusu oldu. TCMB faiz toplantısı 20 Ekim yani yarrın yapılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Eylül ayında yapılan toplantıda politika faizi 100 baz puan indirilerek yüzde 12,00 seviyesine çekilmişti.

 

Eylül ayı içerisinde 100 baz puan indirilen ve yüzde 13' seviyesinden 12'ye düşürülen politika faizinin bu ayki toplantısında 100 baz puan daha düşürülmesi bekleniyor.

Bu durum sonrasından dolar kurunda yükseliş beklentileri arttı. Geçtiğimiz faiz kararı sonrasında rekor seviyelere yükselenen dolar kuru bu faiz kararının ardından, 19 TL olması bekleniyor. 

MERKEZ BANKASI'NDAN HAMLE GELDİ

Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı öncesi yeni Türk Lirası hamlesi geldi. Son dakika haberine göre Merkez Bankası liralaşma stratejisi genelinde bankaların menkul kıymet tesis oranını yüzde 3 oranından yüzde 5 olarak güncelledi.

Konuya yönelik değişikliklere ilişkin TCMB tarafından yapılan açıklamada  Banka'nın geçen yılın aralık ayında liralaşma stratejisi kapsamında yabancı para mevduattan Türk lirası mevduata dönüşümü desteklemeye başladığı ve Türk lirası mevduat tercihinin güçlenmesi yönünde önemli bir adım attığı belirtildi.

 

Devreye alınan bu uygulama ile banka bilançolarındaki Türk lirası payı artarken, bankaların fonlama vadesinin uzadığı ifade edilen açıklamanın devamı şu şekilde:

"Uygulama banka bilançolarını güçlendirerek finansal istikrarı desteklemiştir. Bu zaman zarfında bankalar TCMB tarafından 2021 sonunda belirlenen dönüşüm hedeflerini gerçekleştirmiş ve liralaşma stratejisi kapsamında başlatılan Türk Lirası Cinsinden Menkul Kıymet Tesisi uygulamasına uyum göstermiştir. Söz konusu Menkul Kıymet Tesisi uygulamasında yapılan değişiklik ile menkul kıymet tesis oranı yüzde 5 olarak güncellenmiştir. Dönüşüm oranı yerine 2023 başından itibaren Türk lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payını esas alan hedeflere göre menkul kıymet tesisi uygulamasına geçilmektedir."

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada yılın geri kalanında ve gelecek sene de liralaşma stratejisi kapsamında adımlar atılmaya devam edileceği belirtildi.

 
DOLAR BUGÜN NE KADAR? DOLAR KURU SON DAKİKA 19 EKİM 2022

19 Ekim 2022 dolar/TL kuru alış fiyatı 18,66 TL, satış fiyatı ise 18,70 TL seviyesinden işlem görüyor. Euro dolar paritesi 0,9836 bandında değerleniyor. Dolar endeksi ise bugün yüzde 0,14 yükselişe geçti. Dolar endeksi dün 111  seviyelerinde işlem görürken bugün 112 oldu. 

Altın fiyatları resmen dibi boyladı! Elinde 1 gram bile altını olanlar kırmızı alarm! 19 Ekim 2022 canlı altın fiyatları

Selçuk Geçer duyurdu! İşte doların fırlayacağı tarih!

İslam Memiş açıkladı! Dolar 2 ay sonra kaç TL olacak?