Kent Haberleri

Son dakika... Dolarda fırtına öncesi sessizlik! 

ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasının ardından sınırlı hareketler gösteren dolar kurunda, ABD ÜFE verisinin düşmesi beklentisi nedeniyle şu dakikalarda fırtına öncesi sessizlik hakim. Son dakika dolar kuru... Güne 18,58 lira ile başlayan dolar kuru, sakinliğini koruyor

Dolar kuru,  bugün  yüzde 0,02 artışla 18,58 liradan işlem görüyor. Güne 18,58 lira ile başlayan dolar kuru, sakinliğini koruyor.Dün en düşük 18,54 lira, en yüksek 18,66 lira seviyelerini gören dolar kuru, günü 18,59 lira seviyesinde kapatmıştı.

Dolar endeksinin seyrini değiştirmesi beklenen ABD ÜFE verisi, bugün saat 15:30’da açıklanacak. Analistler ÜFE rakamının aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 8,4 seviyesinde gelmesini bekliyor. Fed’in faiz artışlarında özellikle incelediği çekirdek ÜFE'nin ise aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 7,3 seviyesinde sabit kalması bekleniyor.

PİYASALARDA SON DAKİKA...

Barclays ekonomistleri ise, aşırı sıkılaşma beklentisinin yükselmesi ile birlikte, Fed’in faiz artış hızını yavaşlatıp yavaşlatmayacağını değerlendirmek için gelecek enflasyon verisinden ipuçları arayacaklarını söyledi.

Bugün açıklanacak ÜFE rakamının yüksek enflasyonla mücadele için atılan adımların ne derece etkili olduğunu piyasaların görmesi açısından oldukça önemli.

 

Daha düşük üretici maliyetleri tüketici enflasyonuna da yansıyarak, yarın açıklanacak TÜFE verilerini aşağı yönlü hareket edilebilir. Ancak bu iki veri her zaman tam korelasyon içinde değil. Bu sebeple ÜFE beklenenden daha düşük gelse bile, TÜFE'nin aynı seviyede düşeceğini kesin olarak söylemek mümkün değil.

 

Fed'e ABD ekonomisinin durumu hakkında güncel bilgi verecek olan önemli enflasyon verisi öncesinde yatırımcılar, risk almak istemeyerek borsa endekslerinde satışa geçti ve ÜFE verisi öncesinde ABD hisse senetleri S&P 500 ve Nasdaq sırasıyla yüzde 0,7 ve yüzde 1,1 düşüş gösterdi.

Bugün ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın 20-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği son politika toplantısının tutanakları açıklanacak.


 

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 12 EKİM 2022 DOLAR/TL KURU

Dolar kuru bugün 18,59 TL seviyesinde işlem görüyor. Dolar endeksi 12 Ekim 2022 Çarşamba günü 113 seviyesinde değerleniyor. Euro dolar paritesi ise 0,97 bandında işlem görüyor.  Doların euro kuru üzerindeki hakimiyeti etkili olmaya devam ediyor.

Yastık altında 1 doları bile olanlar çabuk bakın! Dolar 40 TL olacak! Selçuk Geçer net tarihi açıkladı...

Kıyıda köşede eurosu olanlar acilen bakın, dolar yükselirse euro ne olur?

Dolar 24 saat sonra bu kadar olacak! Dolarda dananın kuyruğu kopuyor! Elinde doları olanlar bakmayan bin pişman