Kent Haberleri

Elinde doları olanlar hazır olun! Dolar yarın bu kadar olacak

Dolar kurunu etkileyecek olan Fed tutanakları yarın belli olacak. Yarınki karardan sonra doların kaç lira olacağına yönelik analistlerden açıklamalar geldi. Ekonomi gündemininden hiç düşmeyen dolar kuru yukarı yönlü hareketine devam ediyor

Dolar kurundaki son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Ekonomi gündemininden hiç düşmeyen dolar kuru yukarı yönlü hareketine devam ediyor.
Dolar yükselecek mi, dolar yükselmeye devam edecek mi? sorusu dolar yatırımcıları tarafından araştırılıyor.

Yarın dolar için kritik gelişme yaşanacak. Yarın Fed tutanakları açıklanacak. Karar sonradı doların yönü belli olacak. Uzmanlar ise yarın doların ne kadar olacağını söyledi.

Dolar kuru için yarın önemli gelişme yaşanacak. Fed'in 1-2 Kasım tarihlerinde yapacağı toplantı öncesi son tutanaklar yarın açıklanacak. Perşembe günü ise  enlasyon rakamları açıklanacak. Bu gelişmeler dolar kuru üzerinde etkili olacak. Fed 1-2 kasım tarihlerinde yapacağı faiz kararını enflasyon rakamları düşene kadar, artırma kararı alacağına yönelik şahin tondaki açıklamaları devam ediyor.  Analistlere göre dolar yarından itibaren ne kadar olacağına yönelik açıklamar  gelmeye başladı.

DOLAR YARIN BU KADAR OLACAK

Dolar kurundaki yükseliş hız kesmeden devam edeceğine yönelik açıklamalarda bulunan Analistler, doların Ekim ayında ilerleyen her gün yeni zirve beklediklerini söylediler.  Analistler doların bu hafta 19 lirayı zorlayacağını açıkladı.

Analistler, doların bu hafta içi 19 sınırına dayanarak, 18.80 seviyelerinde olmasını bekliyor.

DOLAR KURU SON DAKİKA

Dolar güne yükselişle başladı. Bugün dolar kuru alış fiyatı 18,61 TL, satış fiyatı 18,66 TL seviyesinde işlem görüyor. Dolar endeksi bugün 113 dolara yükseldi.  Euro dolar paritesi ise 0,97 seviyesinden değerleniyor.

PİYASALARDA BU HAFTA...

Bu hafta  küresel piyasalarda izlenecek verilerin başında Fed'in toplantı tutanakları ve ABD'de enflasyon rakamları yer alacak.

IMF'nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu yine önümüzdeki günlerde küresel piyasalarda yakından takip edilecek verilerden biri olurken iç piyasada ise işsizlik verileri, konut satış rakamları ve Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi  yakından takip edilecek.

Haftanın ikinci günü olan  (11 Ekim 2022 Salı) Uluslararası Para Fonu (IMF) Dünya Ekonomik Görünüm raporunda küresel büyüme tahminleri netliğe kavuşacak.

Bilindiği üzere IMF Temmuz ayında 2022 ve 2023 için küresel büyüme tahminlerini düşürmüş ve IMF  Başkanı Kristalina Georgieva geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak küresel ekonomide resesyon risklerinin arttığına yönelik uyarılarda bulunmuştu.

Kıyıda köşede yastık altında ceketinin cebinde dolar olanlar dikkat! Analistler kırmızı kodla uyardı

Selçuk Geçer açıkladı: Dolar bu hafta kaç TL olacak?

Euro alalım mı bozduralım mı? Kritik haber geldi, dibe vurdu! Elinde euro olanlar bakmadan geçmeyin