Kent Haberleri

Dolar bir uçtu pir uçtu! Yastık altında 1 dolar bile saklayanlar çabuk bakın ! 14 Ekim Cuma dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru dün açıklanan ABD enflasyon rakamlarından sonra bir uçtu bir uçtu. Dün 18,58 TL seviyesinde işlem gören dolar/TL kuru resmen uçtu. Yastık altında 1 dolar bilek saklayanlar acil bakın! 14 Ekim Cuma dolar kuru son dakika....ABD enflasyon verileri açıklandı

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarının merakla beklediği son dakika haberi dün geldi. ABD enflasyon verileri açıklandı. Veriler sonrasında dolar yükselişe geçerken resmen uçtu.

Dünya piyasalarında tüm gözler döviz kurlarına yön veren ABD enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Dün saat 15:30'da beklenen enflasyon rakamları açıklandı. Veriler sonrasında dolar resmen uçtu. Peki dolar/TL ne kadar oldu? Bugün dolar kaç lira? Dolar kurunda son dakika gelişmesi 14 Ekim 2022...

ENFLASYON 40 YILIN ZİRVESİNDE

Yurt içi ve yurt dışı piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları dün açıklandı. ABD enflasyonu aylık yüzde 0,4 , yıllık yüzde 8,2 oldu.  Beklenti ise aylık yüzde 0,2 artarak yıllık enflasyonun yüzde 8,1 olması yönündeydi. 

 

Çekirdek enflasyon da aylık bazda yüzde 0,6 ile yüzde 0,4 olan beklentilerin üzerine çıktı. Böylece enflasyonda 40 yılın zirvesine ulaşmış oldu.

Bu durum döviz piyasalarını direkt etkiledi. Özellikle hırçınlaşan dolar yükselişe geçerken bir uçtu pir uçtu.

FED'İN ENFLASYON YORUMU

Enflasyon oranı Fed’in yüzde 2 orta vade hedefinin çok üzerinde açıklandı. Dün açıklanan toplantı tutanaklarında geri kalmanın bedelinin hızlı gitmekten daha ağır olacağının vurgusu yapılmıştı. Ancak faiz artışlarının bir yerden sonra da azaltılması gerektiği noktasında da fikir birliği vardı.

 

Fed her toplantısında, enflasyon oranlarının düşürene kadar faiz artışlarına devam edileceğini belirtmişti. Dünkü ABD enflasyon verileri 40 yılın zirvesini ulaşırken, Fed şaninleşti ve kasım ayında açıklanacak olan FED faiz kararının 75 baz artış yapması kesin gözü ile bakılıyor.

Peki dolar ne kadar oldu? Dolar bugün kaç TL? Dolar kurunda son dakika gelişmeleri neler? Dolar endeksi bugün ne  kadar? Euro dolar paritesi düştü mü, yükseldi mi? İşte 14 Ekim 2022 son dakika gelişmeleri...

YASTIK ALTINDA BİR DOLAR BİLE SAKLAYANLAR ACİL BAKIN....

Yatırımcılar ve vatandaşlar dolar kuru spn dakika gelişmeleri merakla takip ediyor. Üç gündür yata seviyelerde işlem gören dolar kuru sessizliğini bozdu. 18,58 TL'den işlem gören dolar bugün 18,699 TL oldu.

Dolar alış fiyatı bugün 18,64 TL, satış fiyatı ise 18,699 TL seviyesinde işlem görüyor. Dün enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar endeksi 113 oldu. Bugün dolar endeksi 112 bandında haeket ediyor. Euro dolar peritesi bugün 0,97 oldu. 

'Fed faizi yüzde 5'e çıkacak ve 2023 sonuna kadar da indirmeyecek'

Dolar bugün ne kadar? 13 Ekim 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Enflasyonda 40 yılın zirvesi görüldü; altın çakıldı, dolar fırladı