Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? 1 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 1 Mart Çarşamba günü ne kadar olduğu araştırılıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL alış fiyatı olarak 18,88 seviyesinde işlem görüyor. İşte 1 Mart Çarşamba kuru…Piyasaların açık olduğu haftanın üçüncü gününde yani 1 Mart Çarşamba günü dolar kaç TL oldu? Dolar, geçtiğimiz gün en düşük 18,8381 ve en yüksek 18,9302 seviyelerini gördü

Dolar bugün ne kadar? Piyasalardaki durum ne? Dolar ve eurodaki son veriler takip ediliyor. Piyasaların açık olduğu haftanın üçüncü gününde yani 1 Mart Çarşamba günü dolar kaç TL oldu? Dolar, geçtiğimiz gün en düşük 18,8381 ve en yüksek 18,9302 seviyelerini gördü.

İşte 1 Mart Çarşamba günü dolar kuruna dair merak edilen diğer detaylar…

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 1 MART ÇARŞAMBA DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar bugün de yani Mart’ın üçüncü gününde de yatay bir seyrini koruyor. 1 Mart Çarşamba sabahında yani haftanın üçüncü gününde dolar/TL, yeni güne yatay başlamasından hemen sonra saat 10.45 itibarıyla 18,8870'ten işlem görüyor. Uluslararası piyasalara bakıldığı zaman dolar, ABD'de açıklanan güçlü ekonomik verilerin Fed'in faiz artırımlarına devam edeceği beklentilerini kuvvetlendirmesi ile yedi haftanın zirvesine ulaştı.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Dolar ile aynı anlarda euro/TL yüzde 0,4 artışla 20,0570'ten, sterlin/TL yüzde 0,3 değer kazancı ile 22,7940'tan satılıyor. Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 altına inerek, 104,6 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi yüzde 0,4 artış ile birlikte 1,0620 seviyelerinden alıcı bulmaktadır.

1 Mart 2023 gününün dolar yorumlarına bakıldığında ise durum şu şekilde; USDTRY paritesi ana resimde yükselen kanal içerisinde hareketine devam ediyor. Geniş bant aralığı olarak ekim ayından beri izlenilen bant aralığının üstünde ılımlı pozitif hareketini sürdürmektedir. Teknik olarak yatay direnç seviyesi 18.66 üzerinde yakın direnç olarak 19.00 seviyesini takip edilmektedir.

Analistler ise para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın mart, mayıs ve haziran aylarında yapılan toplantılarında 25'er baz puanlık faiz artışına gideceğine yönelik kesin gözü ile bakıldığına vurgu yaparak, açıklanacak veri ve yetkililerin sözle yönlendirmelerinin piyasalarda oynaklığın sürmesine neden olabileceğini belirtti.

Dolar zincirlerini kırdı geliyor! İşte Selçuk Geçer’den piyasayı darmaduman edecek açıklama!

Maaşlar değişecek mi? Şubat ayı enflasyon oranları açıklandı mı?