Kent Haberleri

Dolar bugün ne kadar? 5 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 5 Mart Pazar günü ne kadar olduğu araştırılıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL alış fiyatı olarak 18,89 seviyesinde işlem görüyor. İşte 5 Mart Pazar kuru… 5 Mart 2023 tarihinde, dolar kuru 19,12 TL seviyesine kadar yükseldi

Dolar, son günlerde gösterdiği artış eğilimini sürdürüyor. 5 Mart 2023 tarihinde, dolar kuru 19,12 TL seviyesine kadar yükseldi. Ancak, uzmanlar, dolar kurunun kısa vadede düşüş eğilimi göstereceği konusunda bir beklenti içindeler.

 

Dolar/TL kuru son dakika gelişmeler hafta sonunun ikinci günü olan Pazar günü de yakından takip ediliyor. Yurt içi piyasalarının kapalı olmasından dolayı milyonlarca kişi yurt dışı piyasalarda dolar/TL kurunu yakından takip ediyor. Yatırımcılar ''dolar bugün ne kadar? Dolar/TL kaç lira olacak? Dolar ne olur?'' gibi sorularının yanıtlaırnı arama motorlarında aratıyor. 

Birçok ekonomist, ABD ekonomisindeki toparlanmanın devam etmesi, enflasyonun kontrol altına alınması ve Merkez Bankası'nın para politikalarının belirli bir istikrar kazanması nedeniyle doların ilerleyen dönemlerde değer kazanabileceğini belirtiyorlar. Ancak, kısa vadede doların düşüş gösterebileceği öngörülüyor.

Özellikle, Türkiye'deki yerel seçimler öncesinde, hükümetin dolar kurunu düşürmek için atacağı olası adımlar ve Merkez Bankası'nın faiz oranlarını arttırması gibi politikaların, dolar kurunu baskı altına alabileceği düşünülüyor.

 

Diğer yandan, dolar kurunun düşeceği beklentisiyle birçok yatırımcı, doların düştüğü zamanlarda alım yapmaya başladılar. Bu durum, doların düşüş eğilimi göstermesi durumunda, yatırımcılara ciddi kazançlar sağlayabilir.

Doların kısa vadede nasıl bir seyir izleyeceği belirsiz olsa da, uzmanlar, ABD ekonomisinin toparlanmasının devam etmesi ve Merkez Bankası'nın faiz politikalarının belirli bir istikrar kazanması nedeniyle, doların orta ve uzun vadede değer kazanabileceği konusunda hemfikirler.

 

DOLAR/TL BUGÜN NE KADAR? 5 MART 2023 DOLAR KAÇ LİRA? BUGÜN DOLAR/TL KAÇ TL?

5 Mart dolar ne kadar? Dolar/TL bugün kaç lira? Dolar bugünn kaç TL? Dolar kuru bugün ne kadar oldu? soruları milyonlarca yatırımcı ve dolar alıp satmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırışlıyor. Bugün dolar/TL kutu güne yatay başladı. Dolar/TL bugün 19,12 TL'den alınıp, 19,145 TL'den satılıyor. 

ABD Doları: 18,89 (Alış) - 18,89 (Satış)

EURO: 20,09 (Alış) - 20,10 (Satış)

STERLİN: 22,68 (Alış) - 22,80 (Satış)

1 DOLAR = 18,89 TL

A101'de Singer dikiş makinesi 1.799 TL, salça 18 TL, pirinç 20 TL! A101 online kataloğu 9 Mart 2023 fiyat listesi
Domateste ‘şok’ karar! Böyle giderse domatesin kilosunu 100 liradan yiyeceğiz!
EYT'den yararlanmak için bu detaya dikkat! Hemen bakın yoksa bu şekilde emekli olmanız imkansız!