06 / 05 / 2024

Dolar bugün ne kadar? Bugün dolar kaç TL? 2 Kasım Perşembe dolar/TL kuru

Dolar bugün ne kadar? Bugün dolar kaç TL? 2 Kasım Perşembe dolar/TL kuru

Milyonlarca kişi dolar kurundaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Dolar/TL kuru haftanın dördüncü işlem gününde güne 28,32 TL'nin üzerinde başladı. 



Altın ve döviz piyasalarında gözler dün açıklanan Fed faiz kararındaydı. Fed politika faizini beklentiler kapsamında yüzde 5.25-5.50 aralığında sabit tuttu. Kararın ardından yükselişe geçen dolar kuru bugün güne 28,32 TL seviyesinde başladı. Dolarda son dakika gelişmesi...

FED FAİZLERİ 22 YILIN ZİRVESİNDE!

Amerika Merkez Bankası son 2 toplantısında da artırıma gitmedi ancak faiz oranı halen 22 yılın zirve seviyesinde bulunuyor. Fed yetkilileri ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarında piyasalara önemli mesajlar verdi. 

FED FAİZ ARTIRIMI İHTİMALİNE AÇIK KAPI BIRAKTI!

Faiz kararı sonrasında yayınlanan metinde yetkililer enflasyonda yavaşlamayı korumak için daha sonra faiz artırma ihtimaline açık kapı bıraktı.  

Dolar bugün ne kadar? Bugün dolar kaç TL? 2 Kasım Perşembe dolar/TL kuru

‘FAİZ İNDİRİMLERİ KONUŞULMUYOR’ 

Öte yandan Fed Başkanı Jerome Powell enflasyonun yüzde 2'ye doğru sürdürülebilir bir yola girdiğinden emin olana kadar politikanın kısıtlayıcı tutulacağını belirtti.  Powell, “Komite faiz indirimlerini hiç düşünmüyor, faiz indirimleri hakkında konuşmuyor" dedi. 

Dün çeyreklik borçlanma planını açıklayan ABD Hazinesi uzun vadeli tahvil ihraçlarının tutarını beklentilerin altında artırdı ve yetkililerin son birkaç ayda getirilerde yaşanan artıştan endişe duyduklarının sinyalini verdi. Planın yayımlanmasının ardından ABD tahvil getirileri düştü. 

Geçtiğimiz gün ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.935 seviyelerinden düşüşe geçerek yüzde 4.734’e kadar geriledi. Bugün ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.713 ile gerilerken, dolar endeksi 106.290 seviyesinde bulunuyor. 

DOLAR/TL KURUNDA SON DAKİKA GELİŞMESİ!

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 28.32 TL'nin üzerinde başladı. Dolar kuru şu dakikalarda yatay seyrederek 28.35 TL'den işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 28.16 TL, en yüksek ise 28.38  TL seviyeleri görüldü. Euro kuru ise aynı dakikalarda 30.13 TL ile primli hareket ediyor. 

Altın fiyatlarında Fed etkisi! Altın yükselişe geçti! 1 gram altın ne kadar oldu? 2 Kasım Perşembe canlı altın fiyatları

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yatırımcılar bu tablo karşısında hayrete düşecek! 1 Kasım 2023 altın fiyatları

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön