29 / 04 / 2024

Dolar yükseliyor! Bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? 9 Kasım Perşembe dolar/TL kuru

Dolar yükseliyor! Bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? 9 Kasım Perşembe dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru haftanın dördüncü işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. Peki Bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? 9 Kasım Perşembe dolar/TL kuru...



Geçtiğimiz haftalarda yüzde 5 seviyesinin üzerini test eden ABD 10 yıllık tahvil faizinde düşüş devam ediyor. Piyasalarda tahvil faizinin tepe yaptığına yönelik beklentiler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) daha fazla faiz artışına gitmeyeceğine yönelik fiyatlamalar etkili oluyor. Bu gelişmelerle birlikte dolarda yükseliş devam ediyor.

ARALIKTA FAİZ ARTIŞI BEKLENMİYOR!

Swap piyasasında aralıkta ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlamalar dikkat çekti.  

DOLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR!

Dün yüzde 4.488 seviyesine kadar gerileyen ABD 10 yıllık tahvil faizi bugün yüzde 4.496 seviyesinden işlem görürken, dolar endeksi 105.549 ile yatay seyrediyor. 

Yatırımcılar ve dolar alıp satmak isteyen vatandaşlar güncel dolar kurunu araştırıyor. Bu kapsamda yatırımcılar '' dolar bugün ne kadar, dolar kaç lira, dolar ne kadar oldu?'' sorularının yanıtlarını araltırıyor.Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 28.45 liranın üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yükselerek 28.52 TL seviyesinden işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro/TL kuru ise 30,53 liradan alıcı buluyor.

Euro doalr paritesi yine haftanın dördüncü işlem gününde 1,0692 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar yükseliyor! Bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? 9 Kasım Perşembe dolar/TL kuru

MERKEZ BANKASI'NDAN YENİ HAMLE!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) sadeleşme adımlarına devam ediyor. Alınan yeni kararda Özet Döviz Pozisyon Raporlaması kaldırıldı. Bu kapsamda yeni güncelleme ile beraber artık döviz değil, toplam kredi borcu yüksek olan firmalar rapor sunma hakkı elde edecek.

Merkez Bankası'nın Döviz Pozisyonunu Etkileyen İşlemlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Tarafından İzlenmesine yönelik Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alınan karara göre, Merkez Bankası 10 milyon TL ve üzeri toplam nakdi ve gayrinakdi kredi bakiyesi bulunan firmaların Özet Döviz Pozisyon Raporlaması uygulamasını kaldırdı. Mart 2023 tarihinde başlatılan uygulama, 31 Aralık 2023'e ertelenmişti.

Dolar zirveye merpen dayadı! 8 Kasım dolar kaç TL? Bugün dolar ne kadar?

Dolar rekor tazeledi! 7 Kasım Salı dolar ne kadar? Son dakika dolar alış satış fiyatı

Geri Dön