Ekonomi

Dolar fiyatı yükselecek! Resmen açıklandı son 9 gün kaldı

Doların yükselişi beraberinde belli kalemlerde fiyat artışlarını beraberinde getirdi. Türkiye'de konut fiyatları da artan maliyetler ve arz sorunu nedeniyle yükselmeye devam ediyor. Konut sektörü iç pazara konut yetiştiremezken yabancılar da piyasayı ciddi manada etkiliyor.250 bin dolar bedel karşılığı verilen vatandaşlık bedeli 400 bin dolara çıkıyor

Türkiye'de dolarla vatandaşlık verilmesine ilişkin yönetmelik değişti. 250 bin dolar bedel karşılığı verilen vatandaşlık bedeli 400 bin dolara çıkıyor. Limitin güncellenmesine ilişkin değişiklik 9 gün sonra yürürlüğe girecek.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı, bölge müdürlüklerine ve nüfus müdürlüklerine bir yazı göndererek 12 Haziran saat 24:00’e kadar vatandaşlık işlemlerinin 250 bin dolarlık limit üzerinden yapılacağını duyurdu. 13 Haziran itibarıyla artık yabancılara satılacak evler 400 bin dolar karşılığı Türk lirası bedel alınacak karşılığında Türk vatandaşlığı verilecek.

Vatandaşlık taahhüdü alınmış ancak uygunluk belgesi aşamasında aranan 250.000 USD değeri sağlanmadığından ya da değere esas belgelerdeki (döviz alım belgesi, değerleme raporu ve dekont) eksikliklerin tamamlanamaması nedeniyle taahhüt terkin edilmiş ise 13 Haziran’dan sonra alınacak taahhütlerde 400 bin liralık değer esas alınacak.

 

BELGE EKSİKLİĞİNDE ESAS ALINACAK TARİH 13 HAZİRAN

Yazıda Webtapu veya ALO 181 üzerinden 12.06.2022 tarih ve saat 24:00'e kadar yapılan başvuruların kabul edileceği kaydedilerek, değeri belirleyen belgelerden (döviz alım belgesi, değerleme raporu ve dekont) herhangi birisinin eksik olması halinde ilgilisine bilgi verilerek başvurunun sonlandırılacağı kaydedildi.

Belirlenen tarihten önce başvurusu alınan ancak döviz alım belgesi, değerleme raporu gibi belgenin eksik olması sebebiyle iptal edilen başvurular, belgenin 13 Haziran öncesi düzenlendiğinin tespiti halinde işlem yine 250 bin dolarlık değer esas alınarak yapılacak.

Çimento fiyatlarına zam geliyor! Son doğal gaz artışı maliyetleri yükseltti

Yumurta fiyatları arasındaki akıl almaz farklar şaşkınlık yarattı! Hükümet harekete geçti

Hükümetten çiftçilere destek ödemesi takvimi açıklandı! Banka hesaplarına yatırılacak

Piyasayı sallayan çeyrek altın fiyatı haberi! Bu veriler açıklandığında almadıysanız artık unutun

Yollarda elektrikli şarj istasyonu kuracak 5 firma belli oldu! Türkiye'de bir ilk olacak

Hükümetten kısa zamanda zam adımı! Banka hesaplarına bakılıp adım atılacak

Dolara peş peşe müdahale sinyali! 'Durmak yok yola devam' diyerek açık açık söyledi

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası enflasyon zammı geldi

TOGG'un şarj menzili ne kadar olacak? Şarj istasyonlarının yerleri belli oldu

Dolarda yaşanacak büyük düşüş rekora sahne olacak! Uzman isimden şimdiden tedbir alın ikazı

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden flaş buğday fiyatı açıklaması: Zam kaç lira olacak hesaplanıp açıklandı

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası zamlı rakam açıklandı! Son dakika olarak duyuruldu