05 / 05 / 2024

Dolar gümbür gümbür geliyor! Elinde dolar olanlar yaşadı! Yılın zirvesine yakın...

Dolar gümbür gümbür geliyor! Elinde dolar olanlar yaşadı! Yılın zirvesine yakın...

Dolar/TL dün 17,90 seviyesi altına kadar gerilerken bugün tekrar 17,95 TL seviyesinin üzerine yükseldi. Dolar gümbür gümbür geliyor. Elinde dolar olanlar yaşadı...



DOLAR GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

ABD’de çeyreklik daralmanın ardından dün açıklanan üretim, tedarik ve imalat PMI verileri son iki yılın en düşük seviyesine düştü.

Ekonomideki yavaşlamanın sürdüğüne işaret eden verilerin ardından dolar göstergesi 105’e inerek son bir ayın en düşük seviyesine kadar düştü. Dolarda görülen kayıp ile dün gelişen ülke paralarında yükseliş meydana geldi. Dolar/TL de günü 17,89’dan kapattı. Dün 17,89 lira seviuesine kadar düşen dolar kuru bugün 18 lira sınırına dayandı. 

Tüm gözler yarın açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi.  Öncü gösterge olan İstanbul enflasyonu yüzde 99’a çıkarken yurt genelindeki enflasyonda beklentiler  yüzde 80’i aşması yönünde.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön