02 / 05 / 2024

Dolar kahini Selçuk Geçer, dolarda 30 TL ve 70 TL için tarih verdi!

Dolar kahini Selçuk Geçer, dolarda 30 TL ve 70 TL için tarih verdi!

Dolar için ağustos ayının sonu için beklentisini açıklayan Geçer, "Ağustos sonu eylül başı itibari ile benim öngörüm 20 liranın üstünde bir dolar kuru tutabilirler” cümlelerini kullandı.



Geçer, gelecek süreçte uygulanan para politikalarının değişmemesi halinde doların yukarı fırlayacağını sözlerine ekledi.

Eğer bu politikalarında ısrarcı olunursa, direnirlerse kırılmanın yaşanacağını belirten Geçer, "Bu durum bizi 5 Nisan 1994 tarihine götürür, dört beş katına kadar artışlar görürüz. 17 olarak gördüğümüz dolar kurunu bir anda 60-70 lira olarak görürüz. Umarız öyle bir şey olmaz ancak bu işin sadece para politikaları ile yönetilmeyeceğini hâlâ anlayabilmiş değiller. Sadece algı ve sözle ekonomiyi yönetemezsin " diye konuştu.

"BU BÖYLE KALAMAZ, DEVAM EDEMEZ"

Dolar kahini Selçuk Geçer, dolarda 30 TL ve 70 TL için tarih verdi!

Enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirme yaparken bunun kura yansımasının 30-35 lira bandını bulacağını belirten Geçer, %80'e varan enflasyon için bunun sürpriz olmadığını da ekleyerek sözlerini, "Zaten biz şu anda 30-35 lira aralığında dolar kuruna sahibiz ama Türkiye'de en ucuz şey dolar. Bu böyle kalamaz, devam edemez" şeklinde tamamladı.

Editörün Notu: Bu haber 8 Ağustos 2022, saat 19.02'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 92 kuruş, euro 18 lira 26 kuruş, altının gramı ise bin 25 TL değerindedir.

Uzmanlar açıkladı! İkinci el araba piyasasında fiyatlar düşecek mi?

Dolar kahini Selçuk Geçer, büyük krizin tarihini verdi! 'Dolar 70 TL olacak!'

Ev sahiplerinden kiracıları yıkıma uğratan talep!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön