07 / 05 / 2024

Dolar kritik seviyenin üzerinde! Peş peşe alınacak iki karar doların rotasını belirleyecek

Dolar kritik seviyenin üzerinde! Peş peşe alınacak iki karar doların rotasını belirleyecek

Dolar yeni haftaya 27,00 TL seviyesi ile başlarken bugün kritik seviyenin üzerinde işlem görüyor.  Yarın ve perşembe günü alınacak iki kritik karar doların rotasını oluşturacak. 




Piyasaların gözü yarın Fed'in perşembe günü de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararında. Kritik karar öncesi döviz kurları yakından takip edilirken doalr bugün kritik seviyesinin üzerine çıktı. Haftaya 27,00 liradan başlayan dolar kuru bugün 27,03 lira seviyesinden işlem görürken haftaya 28,81 liradan başlayan euro ise 28,88 liradan fiyatlanıyor. 

GÖZLER FED VE MERKEZ BANKASI'NDA

Merkez Bankası perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası, politika faizini 500 baz puan artış ile yüzde 30'a çıkarması öngörülüyor.

Yarın ise Amerika Merkez Bankası (Fed) politika faiz kararını açıklayacak.

Son açıklanan enflasyon rakamlarının Fed'i harekete geçirecek mahiyette olmaması nedeniyle Fed'in politika faizini sabit bırakması bekleniyor. 

Ancak toplantı sonrası Fed Başkanı Powell'ın yapacağı konuşma piyasaların dikkatle takip edeceği kritik bir konuşma olacak. Piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası şekillenecek.

7 milyon 140 bin 215 ile en yüksek seviyesine ulaşan yatırımcı sayısıyla Borsa İstanbul'daki düşüş ise sürüyor. Enflasyona karşı alternatifsiz kalmasıyla hızlı yükselişler yaşayan Borsa İstanbul dünü yüzde 3,54 düşüşle kapattı. 9 Eylül tarihinden bu yana ise yüzde 7,69 düşüş kaydetti.

Dolar kritik seviyenin üzerinde! Peş peşe alınacak iki karar doların rotasını belirleyecek
DOLAR ENDEKSİ BUGÜN NE KADAR? DOLAR KURU KAÇ LİRA? DOLAR ALIŞ SATIŞ FİYATI KAÇ TL?

19 Eylül Salı dolar kurunda son dakika gelişmeler yakıdan takip ediliyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı bugün 26,99 liradan alınıp 27,04 liradan satılıyor. Dolar endeksi bugün 104,825 bandında hareket ediyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru alış fiyatı 28,80 lira, satış fiyatı ise 28,89 liradan işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise 1,0686 bandında hareket ediyor.

Altın alacaklar buraya! Gram, çeyrek, yarım, tam altın kaç TL? 19 Eylül 2023 Salı canlı altın fiyatları

Altında treni kaçıranlara güzel haber geldi: Gram Altın almak isteyenlere müjde üstüne müjde!

Geri Dön