Ekonomi

Dolar kuru bu haftayı nasıl geçirdi? Gelecek hafta dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Döviz piyasası geçtiğimiz haftayı sakin kapattı. Rusya Ukrayna savaşında ateşkes haberleri ve Rusya'ya yaptırımların artması dolar kuru üzerinde etkili oldu. Peki dolar kuru bu haftayı nasıl geçirdi? Gelecek hafta dolar yükselecek mi, düşecek mi? jpg" />Dolar kuru bu haftayı 14,78 liradan kapatırken,  dünya üzerindeki gelişmelerin etkisi ile haftanın ilk işlem gününe 14,72  lira seviyesinde başladı

Dolar kuru bu haftayı 14,78 liradan kapatırken,  dünya üzerindeki gelişmelerin etkisi ile haftanın ilk işlem gününe 14,72  lira seviyesinde başladı. Dolar kuru haftanın diğer günlerinde ani iniş ve çıkışlar sergiledi. Hafta içinde neler yaşandı? Döviz piyasasının yönünü neler etkiledi? İşte bu haftanın dolar değerlendirmesi...

DOLAR YÜKSELMEYE DİRENİYOR

Dolar kuru haftaya Rusya Ukrayna arasındaki savaşın ateşkesi ile başladı. Pazartesi günü Kiev bölgesi tamamen Rus işgelinden temizlendiği  açıklandı. Rusya Ukrayna arasındaki olumsuz gelişmelerin yerini olumlu gelişmelere bırakması dolar kurunun yönünü sabitledi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'ya yönelik açıklanacak yeni yaptırımların, savaş suçları ile orantılı olması gerektiğini açıkladı. Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını hızlı ve düzenli sıkılaştırmasına ilişkin endişelerin doları diğer para birimleri karşısında desteklediğini belirtti. 

3 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını hızlı ve düzenli sıkılaştırmasına ilişkin endişelerin doları diğer para birimleri karşısında desteklediğini belirtti. Fed'den gelen şahin mesajların ardından ABD 10 yıllık tahvil faizi dün 2.660'a yükselerek 3 yılın en yüksek seviyesindeki pozisyonunu yeniledi. Dolar endeksi ise 99.752'ye ulaşarak 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Peki dolar haftaya nasıl başladı, nasıl kapattı? Dolar bu hafta kaç lira oldu? İşte haftalık dolar kuru değerleri...

 

DOLAR BU HAFTAYI NASIL GEÇİRDİ?

Dolar kuru haftanın ilk işlem günü olan 4 Nisan sabahına 14,72 lira seviyesinde başladı. İkinci işlem gününe ise 14,71 liradan başlayan dolar kuru günü 14,72 lira seviyesinde kapattı. Haftanın üçüncü işlem gününde yatay seyrine devam eden dolar kuru güne 14,75 liradan başlarken kapanışı 14,76 lira bandında yaptı. Perşembe günü ise güne 14,75 lira seviyesinde başlarken kapanışta 14,78 lira oldu. Haftanın son işlem gününe ise 14,79 liradan başlayan dolar kuru günü 14,78 liradan kapattı. Peki dolar gelecek hafta yükselecek mi, düşecek mi? Yatırımcılar dikkat!

 

DOLAR YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Doların sağlam duruşu ve yüksek reel faiz oranları şuan için dolar kurunun yönünü yukarı gösteriyor. Rusya-Ukrayna gerginliğinin hafiflemesi enflasyonu yavaşlatabilir. Bu gelişmelerin ardından dolar kuru şuanki duruşuna devam edebilir.  Uzmanlar dolar kurununun mayıs ayında atak yapacağını öne dürüyor. Öte yandan Cuma günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını yayımladı. Bir önceki anket döneminde döviz kuru ( DOLAR/TL) beklentisi 16,68 TL iken bu anket döneminde 16,85 TL oldu. 12 ay sonraki kur beklentisi aynı anket dönemlerinde sırasıyla 17,42 TL ve 17,84 TL olarak gerçekleşmiştir.

Dolar sınırları zorlamaya devam ediyor! Dolar/TL bugün ne kadar? 9 Nisan 2022 dolar kuru...

Dolar 18 TL olacak! Merkez Bankası açıkladı!

Dolar/TL bugün ne kadar? 8 Nisan 2022 dolar kuru...