Ekonomi

Dolar kuru sadece 18 gün sonra bu kadar olacak! Bakmadan aldım demeyin bakın

Dolar kurunun kaç TL olacağı merak ediliyor. Bazıları doların düşeceğini savunsa da dünya piyasalarındaki son durum o yönde değil. Gelin dolarla ilgili tüm gelişmeleri birlikte inceleyelim ve doların 18 gün sonra geleceği seviyeye bakalım. Fiyatların yükselişe geçmesiyle birlike hem elinde doları olanlar hem de dolar almak isteyenler kur gelişmelerine daha fazla odaklanmaya başladı

Dolar fiyatları yeniden yükselişe geçti. Fiyatların yükselişe geçmesiyle birlike hem elinde doları olanlar hem de dolar almak isteyenler kur gelişmelerine daha fazla odaklanmaya başladı. Analistlerden elinde doları olanları ya da olmayanları ilgilendiren tahminler geldi. 

Dolar kuru uzun bir süre 17 TL seviyesinde seyretmiş ve son haftalarda 16 TL seviyesine de geriledikten sonra gelen artışlarla 18 TL seviyesinin üzerine tırmanmıştı. Dolar kurunda hafta boyunca görülen dalgalanmanın ardından hafta sonunda dolar kuru merak konusu oldu.

 

ABD Merkez Bankası (Fed), 2022 yılında parasal sıkılaştırma adımları atarak politika faizini peş peşe artırma kararı aldı. Fed Başkanı Jerome Powell’ın önceki hafta yaptığı açıklamalar sonrasında Fed’in Eylül ayında politika faizini 75 baz puan artıracağı ihtimaline dair beklentiler de %69’a yükseldi. Fed’in politika faizini bir kez daha agresif bir şekilde artırmasıyla birlikte piyasalarda doların güç kazanmaya devam edeceği beklentisi bulunuyor. Bu kapsamda uzmanlar ve analistler, Fed’in Eylül ayı politika faizi kararı sonrasında dolar/TL kurunda yeni zirvelerin görülebileceğini ifade ediyor.

18 GÜN SONRA NE KADAR OLACAK

Analistlere göre Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararı dolarda bir kez daha ateşleme yapabilir ve bu ateşleme sayesinde doları fiyatları 19 TL'ye yürüyerek rekor kırabilir.