10 / 05 / 2024

Dolar kurunda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

Dolar kurunda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

Dolar kuru her yeni güne yeni bir rekorla başlarken Türk Lirası karşısında 15 haftadır aralıksız yükselmeye devam etti. Bu değer artışı en son 1999 yılında görülmüştü. Dolarda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor.



18 AYDA 200 MİLYAR DOLARLIK REZERV KULLANILDI

Seçimlerden önce 18 ayda Türk Lirası'nı desteklemek için Merkez Bankası (TCMB) tarafından yaklaşık 200 milyar dolarlık rezerv kullanıldığı belirtilen haberde yine de bu dönemde TL’nin dolar karşısında en çok değer kaybeden gelişen ülke para birimlerinden biri olmaya devam ettiği belirtildi.

Dolar kurunda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

Seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  Mehmet Şimşek ile Hafize Gaye Erkan’ı ekonomi yönetimine atadığı, bu adımın da ağır devlet müdahalesi politikasının ardından TL’nin değerinin serbest piyasada belirleneceği bir politikaya dönüş sinyali olarak değerlendirildiği belirtilen haberde, Türkiye’nin tahvil ve hisse senetlerine yabancı sermaye girişinin artacağı beklentisinin olduğuna yer verildi.

Dolar kurunda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

Ayrıca geçen hafta tahvil ve hisse senedi piyasasına toplamda 287 milyon dolarlık yabancı girişi meydana geldi. Bu rakam, Aralık 2022 sonrasındaki en yüksek haftalık yabancı girişi olarak kaydedildi.

Dolar 4 gün sonra tam tamına bu kadar olacak! Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar borcu olanlar yandınız!

İslam Memiş'ten buz kestiren dolar açıklaması: Sürekli dolar diyorlar ya yanlış!

Altın fiyatlarında ibreler yeşile döndü! Yatırımcılara müjdeli haber geldi! 17 Haziran 2023 altın fiyatları

Geri Dön