29 / 04 / 2024

Dolar neden yükseliyor sorusuna, vatandaştan cevap!

Dolar neden yükseliyor sorusuna, vatandaştan cevap!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan enflasyonla mücadele programına rağmen dolardaki artış devam ediyor.  Peki dolar neden yükseliyor? Vatandaş sosyal medya üzerinden bu sorunu cevabını bakın nasıl verdi.



Hazine ve Maliye Bakanlığı para sıkılaştırma politikası gereği her gün yeni uygulamalar başlatıyor. Merkez Bankası da dövizdeki artışı engellemek için yeni kararlar alsa da dolar kuru 32 TL’yi geçmiş durumda. Yıl sonu beklentisi ise 40 lira civarında. Merkez Bankası dolar satmaya devam ederken, ekonomideki gelişmeleri takip eden vatandaşlar x sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapıyor.

Merkez Bankası’nın net döviz pozisyonu da Haziran ayındaki seviyelere gerilediğini gösteren bir grafik paylaşan Ferhan İnçal https://twitter.com/r_x_p_u X sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşın dolarla olan ilişkisini aktardı. İnçal,

“Yakarsa dünyayı garipler yakar, Her ay elindeki 3-4 binTL ile döviz bürosuna gidip fiyatına bakmaksızın 100$ isteyen 10 milyon kişiyle kimse başa çıkamaz” dedi.

6-7 SENE DAHA BÖYLE GİDER!

Dev bankadan flaş altın tahmini geldi: Tarih vererek o rakamı açıkladı!

Selçuk Geçer'den korkutan yeni dolar tahmini geldi! Bakın dolar kuru hangi tarihte tam 60 TL olacak!

Benzine 1 lira 60 kuruş, motorine 1 lira 25 kuruş zam geliyor! Zamlar yarın pompaya yansıyacak: Sürücülere şok!

Gram altın 3 bin TL! Elinde altını olan da yatırımcı da hemen baksın: İslam Memiş tarihi verdi!


Geri Dön