30 / 04 / 2024

Selçuk Geçer'den korkutan yeni dolar tahmini geldi! Bakın dolar kuru hangi tarihte tam 60 TL olacak!

Selçuk Geçer'den korkutan yeni dolar tahmini geldi! Bakın dolar kuru hangi tarihte tam 60 TL olacak!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kuru bu yıl da yükselişine hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan yeni dolar tahmini geldi...



Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. 2024'te de adeta rekora doymak bilmeyen dolar kurunu 32 TL bandını geçerken ekonomistlerden de peş peşe yorumlar geldi. Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırırken  Ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan yeni dolar tahmini geldi. 

SELÇUK GEÇER'DEN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ: 60 TL OLACAK!

Şahsi YouTube kanalında yeni bir video paylaşan Ekonomist Selçuk Geçer, piyasalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında Dolar\TL'de büyük bir sıçramanın gelebileceğine değinen Selçuk Geçer, "Enflasyona bağlı olarak ve diğer gelişmelere bağlı olarak doların değeri 60 TL'lik bir kur olması gerekirken siz 30 liralık bir dolar kurunu hala tutmaya devam ediyorsanız bir anda 30 TL'den 60 TL'ye gittiğinde işte o oranda bir devalüasyon etkisi olmuşmuş olur" dedi.

Selçuk Geçer den korkutan yeni dolar tahmini geldi! Bakın dolar kuru hangi tarihte tam 60 TL olacak!

TARİH VERDİ, UYARDI

Açıklamasında dolar kurunun asıl değerinin yansıtılmadığını ve yükselişin süreceğini kaydeden Ekonomist Selçuk Geçer, "Dolar 32 TL'nin zerine çıktı. Aslında bakarsanız dolar kuru serbest piyasada daha pahalı. Peki yaşanan bu durum normal mi? Evet normal. Bir taraftan kıtlık var ondan normal. Bir taraftan da zaten bankalar arası bir tık üzerinde olur. Normal koşullar dahilinde piyasadan 33 TL'ye dolar almaya başlıyorsanız Kapalıçarşı'da ve kuyumcularda bir kıtlık olduğu veya döviz bürolarında bir kıtlık olduğu anlamı taşıyor veya bir kıtlığın başladığı anlamına gelir. Bunu da zaten söylüyorduk. Eğer bir dövizi bir ürünü ne kadar baskılarsanız o kadar çok da karaborsa yaratmış olursunuz. İşte tam da bununla karşı karşıyayız. Devalüasyon etkisi nasıl olur derseniz dolar bir anda 60 Türk Lirası seviyesine kadar gider ya da 50 Türk Lirası seviyesine gider." diye konuştu.


"DEVALÜASYON OLACAK!"

Açıklamasında ayrıca doların gerçek değerinden bahsederek yatırımcıları da uyaran Ekonomist Geçer, şunları dile getirdi: "Eğer Merkez Bankası başkanları bu kadar çok değiştirilmemiş olsaydı emin olun şu anda yaşadığımızdan çok daha rahat bir hayat yaşıyor olurduk. Ülkemizde fakirleşme bu boyutlarda olmazdı. Fakat ne yazık ki kafa hep aynı. Evet devalüasyon etkisi bekleniyor. Bugün artık dolar için 45 TL demek de çok masum kalıyor. 50 TL'nin kıyısında olan dolar kuru seçimlerden sonra muhtemelen 60 Türk Lirası seviyelerine gelecek. İşte o 30 Türk Lirası şeklinde olan dolar kuruda 60 Türk Lirası'na öyle ya da böyle gidecek. Dolayısıyla da devalüasyon olacak."

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Ev almak isteyenlere 500 bin TL'lik konut desteği! Şartlar tek tek açıklandı, kaçırmayın!

Benzine 1 lira 60 kuruş, motorine 1 lira 25 kuruş zam geliyor! Zamlar yarın pompaya yansıyacak: Sürücülere şok!


Geri Dön