21 / 05 / 2024

Doların şaha kalkmasıyla piyasalar alt üst oldu! Büyük çöküş yaşanıyor

Doların şaha kalkmasıyla piyasalar alt üst oldu! Büyük çöküş yaşanıyor

Bugün piyasalarda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dolar şaha kalkarken altın ve petrolde çöküşler yaşanıyor.



ALTIN VE PETROLDE  ÇÖKÜŞ YAŞANIYOR

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu pazartesi günlük üretimi eylü ayında 100 bin varil azaltacaklarını duyurmalarından sonra özellikle Asya ve Avrupa’da ekonomik gidişata yönelik endişeler ve güçlü dolar petrol fiyatlarını baskılıyor.

Son 20 yılın zirvesindeki dolar, altın gibi değerli metalin düşmesine neden oldu. Altının ons fiyatı önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalarak 1.696 dolar oldu.

Doların şaha kalkmasıyla piyasalar alt üst oldu! Büyük çöküş yaşanıyor

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NA ÇEVRİLDİ.

Piyasaların gözü yarın açıklanacak olan  Avrupa Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. 

Karar öncesinde ise yatırımcıların temkinli hareket ettikleri gözlemleniyor.

Para piyasalarında ECB’nin bölgede rekor seviyelere çıkan enflasyonun ardından tarihinde ilk kez 75 baz puan faiz artıracağı fiyatlanırken, bölge genelinde tahvil piyasalarındaki satış baskısı gittikçe derinleşiyor.

ECB’nin kararına yönelik beklentilere karşın söz konusu gelişmeler ile dolar karşısında zayıflamaya devam eden Euro, dün tekrar son 20 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Euro/dolar paritesi dün 0,9864’e kadar inmesinin ardından günü 0,9905’ten tamamladı.

Altında fırtına değil tsunami geliyor!  Altın 15 gün sonra böyle olacak! Acil bakın

Yastık altında doları olanlar bu habere hemen bir göz atın! Dolar yarın işte bu kadar olacak!

Altın fiyatları taş üstünde taş bırakmadı! Elinde bir gram bile altını olan hemen bakın! 7 Eylül 2022 altın fiyatları

Altında az önce ilginç şeyler oldu! Sadece 1 dakika içinde değişti, ilk siz bakın

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön